Els participants de l’Art Camp visiten el Museu de l’Electricitat

FEDA Cultura, per tercer any consecutiu, dóna suport a la trobada d’artistes Art Camp, organitzada per la comissió nacional andorrana per a la UNESCO. És en el marc d’aquesta col·laboració que els participants a aquest esdeveniment artístic internacional han visitat les instal·lacions de la companyia.

Els més de trenta creadors han començat la visita a la plaça de davant de les oficines centrals de FEDA, on se’ls ha explicat l’aposta nacional per la mobilitat elèctrica i han pogut veure i palpar els dos vehicles 100 % elèctrics de la flota, un dels quals va ser el primer cotxe elèctric matriculat a Andorra. En aquest indret també han pogut veure l’escultura feta per Ángel Calvente i Faust Campamà, comissari de l’Art Camp, que és una interpretació artística de la història i la tasca de FEDA pel que fa a la producció i distribució d’electricitat.

Després de rebre explicacions sobre què és FEDA i la tasca que fa, la trentena de visitants s’han repartit en diferents grups en funció de l’idioma i s’han deixat portar pels guies del MW Museu de l’Electricitat. Allà han descobert aspectes d’interès històric i arquitectònic d’aquest edifici que forma part del patrimoni nacional d’Andorra i han avançat per les diferents sales on s’expliquen els principis físics que fan possible l’electricitat i la construcció de les primeres infraestructures elèctriques del país com la presa d’Engolasters i la xarxa bàsica de carreteres. Tot això, acompanyat de múltiples anècdotes sobre l’arribada de l’electricitat a Andorra i la vida diària a un país que molts dels artistes de l’Art Camp desconeixien abans de participar en aquest projecte.

L’Art Camp, organitzat per la comissió nacional andorrana per a la UNESCO amb el suport de FEDA i el Comú d’Ordino, és un espai de creació on més d’una trentena d’artistes d’arreu del món intercanviaran experiències des de la multiculturalitat. Aquesta cinquena edició porta per títol “Els ponts culturals”. Entre les novetats d’enguany hi ha una retrospectiva on s’exposaran les obres d’artistes que han passat per les darreres edicions, així com la inclusió de les abelles com a leitmotiv en substitució dels arbres. Les obres fetes pels artistes participants es pot visitar al Centre Cultural la Llacuna, d’Andorra la Vella.

Text i foto: FEDA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.