L’equip “Hidroand” de l’escola Janer, el “Drophunters”, de la Sagrada Família, i “Ballroom”, de l’escola andorrana de 2a ensenyança d’Ordino, són els equips guanyadors de la 4a edició de la Micro First Lego League. S’han endut els premis valors, científic i robòtica respectivament. Enguany s´ha batut el rècord de participació amb 10 equips i 56 joves.

Els cinemes Illa Carlemany han estat l´escenari de la 4a final de la Micro First Lego League. Una competició que ha reunit 56 joves de quart d´ESO de cinc escoles repartits en deu equips. Enguany el tema central ha estat l´aigua i ha deixat propostes tan interessants com la de col·locar un dipòsit d’aigua al terrat d’un edifici per aprofitar-la per regar i altres usos, com explica la professora de l’escola andorrana de Santa Coloma, Júlia Baudin.

Els projectes tenen un caràcter transversal, ja que engloben valors, procediment científic i robòtica. Tot i això, aquesta darrera prova acostuma a ser la més vistosa i multitudinària, atès que els joves mostren els coneixements apresos fent servir un robot fabricat amb peces de Lego. “Això és el tipus d’educació que ens agrada, sortir de les aules i a través de projectes que engresquen molt els nostres joves donar-los-hi competències”, explica el ministre Jover.

Després de consolidar el projecte durant aquests quatre anys, una de les assignatures pendents és aconseguir la participació de més centres escolars, ha avançat la responsable de Patrocinis, Premsa i RSC d’Andorra Telecom, Inés Martí. Un equip de cada escola participarà en les proves catalanes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada