escola encamp

Obert el termini de matriculació del nens i nenes a les escoles del país, des de l’Associació de pares de l’Escola Espanyola de la Vall d’Orient manifestem el nostre desacord amb el fet que nomes poden optar a aquesta escola els alumnes de 5 anys en endavant, descartant els nens de 3 i 4 anys.

Ja en el seu moment, es va canviar el nom de l’Escola Espanyola d’Encamp, pel de Escola Espanyola la Vall d’Orient. Donat que aquest nom, aglutinava als alumnes de les parròquies altes (Encamp, Canillo, Soldeu, Pas de la Casa,…)

No entenem la millora que representa un sol centre integrat, (que és el projecte que defensa la Consejeria de Educación). Si cal una reestructuració es pot fer sense perdre el que hem aconseguit amb més de 70 anys d’història, si l’actualitat demana una altra situació educativa es pot modificar  l’escola, però mai fer-la desaparèixer. “Quien olvida supasado está condenado a repetirlo”, recordant el malaurat tancament de l’escola de la Massana,  Canillo o Pas de la Casa. No hi ha pràcticament nens que es desplacin d’aquestes parròquies cap a les parròquies d’Escaldes o Andorra la Vella, i el mateix succeirà en el moment que es tanquin les escoles d’Encamp i Sant Julià.

Creiem que el projecte de futur es poc consistent ja que davant d’un nou projecte  no s’hauria de denegar la matrícula a cap alumne. Si cal fer un trasllat cap a Escaldes, quin problema hi ha de fer-ho tota l’escola sencera des de 3 anys fins a 6è?

El que els pares volem es que es mantingui una representació de les escoles espanyoles publiques a cada parròquia, com ha estat fins ara.

Si volem continuar tenint un sistema educatiu en el principat com a tal, no es tracta de reduir la seva representació a un sol centre, això és retrocedir, i això només en portarà cap a una desaparició en un futur.

Pel que fa al centre d’Encamp, les instal·lacions i totes les seves despeses,  estan cobertes pel Govern d’Andorra.  Els costos dels professionals estan coberts per l’Estat Espanyol. No veiem on hi ha l’estalvi econòmic en  un sol centre de doble línia. Els números son similars.

Com a pares volem poder escollir el tipus d’educació que volem pels nostres fills, tal i com ens ho permet la nostra Constitució, i ho volem fer amb les mateixes condicions que els altres nens del país, tant pels nens que hi han ara com pels que podrien venir al darrera, sense haver de sortir de la parròquia, si així ho desitgen.

Sortir de la parròquia on es viu i en alguns casos s’hi treballa, porta un cost implícit, menjador i autobusos…,  cost emocional per a les famílies que no poden desenvolupar la seva tasca, per que els horaris s’allarguen, etc…, per tant això ens portarà cap a un trasllat de sistema educatiu com a opció familiar,  senzillament per una qüestió de facilitat i proximitat… molt trist! I ara, ja ho estem vivint.

Volem pels nostres fills l’escola que hem escollit, la nostra escola,  una escola petita, l’única de la població del sistema educatiu espanyol, propera al medi, amb poc alumnat i amb els actius que com a escola tenim.

Els alumnes i les famílies ens estimen l’Escola Espanyola de la Vall d’Orient”, és casa nostra i no volem que ens desallotgin ni que desapareixi.

A.M.P.A.

Escola espanyola Vall d’Orient

Encamp

5 comentaris

 1. No pueden cerrar la escuela española de Encamp ya que fue ahí donde tuve toda mi educación primaria, yo soy portuguesa y con 6 años me vine a vivir a Andorra donde empeze y terminé mi educación primaria, en esa escula encontre profesores y funcionarias que siempre me trataron muy bien y me enseñaron muchas cosas, ahora he vuelto a Portugal y cuando supe que la querian cerrar decidi unirme a los padres y a la gente que ahí trabaja para perdirle que no cierren esa escuela para que niños como yo tengan la mejor formación en español y sean niños responsables y muy educados.
  Gracias.

 2. No son exigencias creo más bien que lo correcto sería llamarle derechos. Si hay una escuela andorrana y una escuela francesa en cada parroquia no se entiende que escuela española tenga que haber una en todo el país entonces hagamos lo mismo con la andorrana con la francesa.

 3. Sra. Consejera.
  Soy una madre del Sistema Español indignada por sus declaraciones.
  En primer lugar, decirle que tenemos pocos niños por su culpa. Las más de veinte matrículas que usted no nos dejó matricular en Encamp, fueron a parar a otros sistemas educativos.
  En segundo lugar, usted no diga mentiras,refiriéndose a la continuidad del Sistema Español en Andorra.

  El Sr. Rajoy ni siquiera sabía cuantos centros españoles había en Andorra. Eso es penoso.

  CENTRO ÚNICO, DONDE? Y LAS MATRÍCULAS? DONDE ESTÁN? O DONDE ESTARÁN? SOLO MENTIRAS Y MÁS QUE MENTIRAS.
  Cuantas matrículas nuevas tienen en los centros para el curso 2015/16 en Andorra La Vella o en Escaldes-Engordany?
  Cuantas matrículas ha recibido los centros de Escaldes o Andorra que provienen de la parroquias de Encamp o de San Julián? Han recibido CERO matrículas.

  ¡Cómo se nota que usted no tiene hijos Sra. Consejera!
  ESTÁN COMETIENDO UN GRAVE ERROR!!
  Qué pena que un sistema tan bueno, esté en peligro de extinción!

 4. No puede cerrar..! que haran los educadores que trabajan alli no es justo tener que cambiar la manera de estudiar esos niños.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada