Els paraguais, una variant del préssec

paraguaisOriginari de la Xina, el paraguai és una variant del préssec, que presenta una peculiar forma, com rodona i aixafada. Durant els mesos d’estiu és freqüent de trobar-lo en els nostres mercats, amb procedència de conreus de Lleida i de Múrcia.

És un aliment amb alt contingut en carotens, substàncies antioxidants que ens són beneficioses per combatre l’envelliment cel·lular. Juntament amb aquesta vitamina, també hi ha la vitamina C, també coneguda per la seva acció antioxidant.

El paraguai és ric en aigua i també té un índex important de minerals, especialment de potassi. Aquestes qualitats el fan un aliment especialment diürètic, que contribueix a l’eliminació de toxines. A més a més, en aquesta època de l’any resulta una fruita ben refrescant.

També cal ressaltar del paraguai la quantitat de fibra que conté,amb uns 12 grams per cada 100 de consumits. La fibra és un tipus especial de carbohidrat que es caracteritza per no aportar cap nutrient. La seva presència, però, és important perquè té una funció molt important en la regulació del trànsit intestinal i en l’eliminació de substàncies nocives.

A nivell calòric, el paraguai aporta 45 calories, una xifra al voltant de la qual se situen moltes fruites d’aquesta època estiuenca. Per les seves qualitats i composició, el paraguai és una fruita de consum recomanable per a tothom.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES