Els pagesos del Pirineu català tallaran l’accés a Andorra dimarts

Rotonda de la Seu d'accés a Andorra per l'N-145 (ATV)
Rotonda de la Seu d’accés a Andorra per l’N-145 (ATV)

Els pagesos continuen l’ofensiva a les carreteres que donen accés a Andorra. No seran els agricultors francesos, que ja van anunciar que el Govern francès havia respost a les seves demandes. Aquesta vegada són principalment pagesos de l’Alt Urgell i la Cerdanya

El dimarts, 6 de febrer, a les 11 del matí, es trobaran a la rotonda que dona accés a l’N-145. A partir d’allà començaran una marxa lenta d’anada i tornada a la duana. I fins a les 6 de la tarda bloquejaran la mateixa rotonda de la Seu d’Urgell amb passos intermitents per als vehicles. 

La seva gran demanda és la gestió de les zones salvatges que provoca destrosses a les seves collites, augment de les despeses per al manteniment de les terres i més accidents amb porcs senglars i isards.  Perquè el Govern català escolti aquestes i altres demandes, pagesos lleidatans ja van tallar divendres a la tarda algunes carreteres de destinacions de muntanya.

Per a la mobilització del pròxim dimarts, de moment, es troben a l’espera de confirmació del Departament d’Interior de la Generalitat, però ja asseguren que, amb permís o sense, sortiran a les carreteres.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES