Els padrins de la capital podran començar a conrear els Horts de la Margineda d’aquí a 8 o 10 dies

La nova temporada dels Horts de la Margineda per a la gent gran s’ha iniciat amb el lliurament de les claus tot i les males condicions climàtiques. L’acte que hauria d’haver estat al mateixos horts s’ha realitzat al Centre de Congressos d’Andorra la Vella aquest dimecres al matí. Durant el lliurament s’han explicat algunes recomanacions, com no entrar als horts fins d’aquí a deu dies a causa de les feines dels agents forestals encarregats dels horts que han regirat la terra per obtenir millors condicions a l’hora de cultivar productes.

La coordinadora de la Fundació Julià Reig, Ester Segura, la cònsol major i consellera de Social, Rosa Ferrer i la consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús han lliurat les claus dels horts als padrins per poder conrear-los.

Rosa Ferrer ha anunciat que quedava una parcel·la d’hort amb una punxa i que l’aprofitarien per conrear-la amb tot el personal del Comú que s’hi vulgui apuntar. Ferrer també ha aconsellat als futurs hortolans que s’esperin de 8 a 10 dies abans d’entrar als horts per recomanacions directes de l’equip de forestals que s’encarrega dels horts.

L’encarregat dels horts de l’equip de forestals, Xavier Micas, ha explicat els motius d’aquest retard a causa de les queixes de l’any anterior en les condicions de la terra i que, aquest any, s’ha iniciat amb una regirada, però a causa de les últimes pluges s’ha de deixar eixugar per tal que estigui en les millors condicions possibles per poder conrear-hi sense problemes.

Micas també ha volgut remarcar que es faran unes xerrades amb Andorra Sostenible per introduir a totes aquelles persones que s’inicien en aquest programa d’horts, donant consells i recomanacions per cultivar, plantar i cuidar els horts de la millor manera possible.