Els padrins de la capital estrenen els horts intergeneracionals de l’Escola Andorrana

La cònsol major d’Andorra la Vella i consellera de Social, Rosa Ferrer, i la directora de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança, Olga Moreno, han signat aquest dimecres el conveni de col·laboració que permetrà a deu padrins de la capital compartir un hort amb un dels alumnes del centre. Després de la signatura, tots els participants en el projecte El nostre hort han pujat a la Borda de Sales de Santa Coloma per començar a preparar les parcel·les i gaudir d’un dinar de germanor. L’objectiu del projecte, com ha recordat Rosa Ferrer, és ‘fomentar la relació intergeneracional i mantenir l’activitat agrícola que està en desús’. La particularitat d’aquesta iniciativa també rau en la possibilitat dels padrins de prorrogar l’ús de l’hort durant tres anys.

Aquest dimecres s’han inaugurat oficialment els horts que l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança posa a disposició dels padrins d’Andorra la Vella que van sol·licitar un hort social. Amb la signatura del conveni, s’assigna als avis una parcel·la per cultivar fruites i hortalisses i transmetre els seus coneixements als alumnes de l’escola amb qui la compartiran.

La cònsol major d’Andorra la Vella i consellera de Social, Rosa Ferrer, ha destacat que gràcies al projecte El nostre hort s’ha pogut satisfer tota la demanda d’horts socials. A més, ha celebrat que durant la presentació de la iniciativa els alumnes aconseguissin engrescar els padrins per compartir l’experiència i transmetre una activitat agrícola que està en desús i ‘en perill que es perdi’.

Els horts es troben en un terreny cedit pel Govern a l’Escola Andorrana i que el Comú de la capital ha habilitat i hi ha instal·lat un sistema de regadiu perquè els alumnes puguin plantar-hi el que decideixin. A canvi d’aquesta adequació, deu padrins de la capital participaran en el projecte i podran gaudir d’una parcel·la per un període de fins a tres anys.

La director de l’escola, Olga Moreno, per la seva part, ha explicat que el projecte va començar fa sis anys a l’Aula Oberta i ha destacat el gran treball que han realitzat els alumnes de tercer i quart d’aquesta assignatura. Així mateix, s’ha mostrat il·lusionada de poder ‘culminar aquest projecte el mes d’abril i poder veure’n els fruits el mes de setembre’. Moreno ha indicat que, encara que els estudiants tenen algunes nocions per poder conrear, els avis també els traspassaran els seus coneixements sobre les peculiaritats de l’agricultura andorrana i el seu vocabulari.

Per últim, la directora ha indicat que enguany els alumnes de cinquè i sisè de primera ensenyança de l’escola de Santa Coloma també disposaran d’un terreny i ‘començaran aquest any un projecte que nosaltres vam fer fa sis’.

(Cliqueu a sobre per ampliar)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *