Els padrins de la capital ensenyen bones pràctiques viàries als nens de forma ‘diferent i divertida’ (Vídeo)

Els infants de l’escola andorrana de segona ensenyança han assistit aquest dilluns a la primera sessió del Viari Show que aprofita la interrelació entre els nens i els padrins per tractar diferents situacions que tenen lloc a la via pública. Segons ha explicat la caporal de la unitat d’Educació Viària de la capital, Montse Nogueras, ‘serà molt profitós per als nens i per als avis’ ja que fan una classe d’educació viària ‘diferent, més divertida’.

Els padrins de la Casa Pairal d’Andorra la Vella han protagonitzat aquest dilluns la primera sessió del Viari Show on han representat onze esquetxos amb diferents situacions que tenen lloc a la via pública de forma habitual.

Els primers en poder gaudir d’aquesta classe d’educació viària amb casos pràctics han estat prop d’una setantena d’alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança, que han pogut ‘veure el que realment pot passar’ en determinades situacions, segons ha explicat la caporal de la unitat d’Educació Viària de la capital, Montse Nogueras.

El Circuit d’Educació Viària de Santa Coloma ha acollit la representació d’escenes com la d’un vianant que passeja el gos i no recull els excrements, una persona que dóna menjar als gats i als coloms al carrer, un grup de persones que xerra ocupant tota la voravia i topen amb un nen amb patinet, una nena que aprèn a passar pel pas de vianants amb l’àvia o un ciclista que va sense casc que circula per la calçada i la vorera, entre altres.

Algunes d’aquestes situacions, ha explicat Nogueras, ja les havien parlat els infants a classe però amb la interrelació amb els padrins és més fàcil que ho vegin i ho entenguin.

La caporal de la unitat d’Educació Viària ha explicat que en un inici es volia integrar la gent gran al programa d’educació viària però com que ‘ja saben què han de fer’ no els va semblar massa adequat incloure’ls en el programa normal. Així, ‘ens va semblar interessant la interrelació entre els nens i els padrins i d’aquí va sorgir aquesta iniciativa’, ha afegit.