Els padrins de la capital clouen el cicle d’esquetxos sobre educació viària al Col·legi Janer

Els padrins de la Casa Pairal de la capital han posat el punt final al cicle de representacions que han realitzat durant l’any a diverses classes de les escoles de segona ensenyança. Els avis han mostrar vuit esquetxos que caricaturitzen diferents situacions que es poden trobar els alumnes a la via pública. Recollir els excrements dels gossos, travessar el carrer pel pas de vianants o l’ús del mòbil al volant són alguns dels exemples que els agents de circulació han explicat als alumnes amb l’ajuda de les actuacions dels padrins.

Sota el títol Viarishow el Comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa aquesta iniciativa per conscienciar petits i grans sobre les normes de conducta al carrer i fomentar la interrelació entre ells, un aspecte que ha valorat especialment el cònsol menor, Jordi Minguillón, i pel que ha dit que seguiran apostant.

Els onze padrins han mostrat als alumnes mals comportaments que es poden trobar habitualment pel carrer: persones que no recullen els excrements dels gossos, que contesten als agents de l’autoritat, que donen menjar als gats i coloms, nens que van en patinet pel carrer o conductors que utilitzen el telèfon mòbil mentre circulen.

En les vuit situacions presentades, i amb l’ajuda de cinc agents de circulació comunals, els nens han identificat les infraccions o problemes que es poden trobar i han recordat les normes de civisme i mobilitat que han rebut en les classes d’educació viària a l’escola.

(Cliqueu a sobre per ampliar)

TOTES LES NOTÍCIES