Els padrins d’Andorra la Vella i Santa Coloma han celebrat, aquest diumenge, la Festa Major de Santa Coloma, amb el ball del contrapàs, les sardanes i la proclamació de la nova fadrina major com a actes centrals. La cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, ha agraït la participació de tots els padrins i ha explicat que enguany al garrot de la fadrina major s’hi afegeixen els noms de dues antigues balladores del grup que no podran seguir participant a la festa, Ramona Marsinyach, ja difunta, i Montserrat Pau que per qüestions de salut no pot ballar.

Després de la missa de Festa Major, que s’ha celebrat a l’església de Santa Coloma, els padrins del poble han ballat la dansa del contrapàs a la plaça Major. El tradicional ball ha comptat amb desenes de veïns que han volgut assistir-hi d’espectadors per contemplar els passos dels padrins.

Tot seguit, la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, ha fet l’acte de lliurament del garrot i la banda a la nova fadrina major del grup de ball de la Casa Pairal d’Andorra la Vella. La fadrina major del 2012-2013, Maria Fernández, ha traspassat el garrot i la banda a Consol Pons, la fundadora i degana del grup de ball, i nova fadrina major.

En aquesta ocasió la cònsol ha volgut dedicar unes paraules especials a les antigues balladores Ramona Marsinyach i Montserrat Pau, que tot i que ja no podran participar al ball s’ha decidit afegir els seus noms al garrot.

La festa ha seguit amb la ballada de sardanes i posteriorment amb l’arrossada popular.

Als diversos actes de la festa, a més de la cònsol major hi han participat també el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, el conseller d’Urbanisme, Eron Estany, la consellera de Finances, Maika Nin, el conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes, i el conseller d’Esports i Joventut, Marc Pons.

Tot i que enguany la Festa Major ha estat acompanyada per les petites inundacions que hi va haver aquest dissabte, Ferrer ha assegurat que durant la festa ‘ningú s’ha queixat’, ja que ‘la gent està contenta pel nou aparcament, la millora dels entorns de l’església i el projecte de posar en valor el poble’. Tot i això ha reconegut que ‘aquest any hi ha més aigua de l’habitual i les capes freàtiques estan saturades’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada