L’Associació de veïns de l’Avinguda Carlemany ha tornat a reiterar aquest dimarts la seva oposició al projecte de fer per a vianants l’eix comercial. Un dels nous arguments que han esgrimit és que consideren que es vol tirar endavant per ‘afavorir interessos privats que volen convertir l’avinguda del Consell de la Terra en un carrer amb establiments de luxe’. Segons els responsables de l’associació, les botigues de luxe no s’instal·len en carrers per a vianants però sí que ho fan en carrers pròxims, i per això consideren que ‘volen sacrificar Carlemany a expenses del que es pugui tirar endavant al Clot d’Emprivat’, i acusen el Comú, la Cambra de Comerç i la Unió Hotelera ‘d’amagar-se darrera d’interessos privats’. Els opositors al projecte també demanen que s’anul·li la reunió de poble prevista pel 19 de febrer, i que s’iniciï el diàleg començant de zero. A més, acusen el Comú d’haver encarregat un estudi econòmic ‘d’amagat de l’associació’, i han assegurat que si l’estudi no és prou neutral i objectiu, demanaran un contraestudi.

Els representants de l’Associació de veïns de l’Avinguda Carlemany, Ester Santuré, Cristina Canut, Gabriel Guerrero i Alexis Estopiñan, acompanyats per una trentena de persones que donen suport a l’associació, han tornat a demanar aquest dimarts que s’aturi el projecte de tancar el trànsit a l’avinguda.

Un dels nous arguments que han presentat és que consideren que el tancament farà que desapareguin els comerços que no estan adaptats a un carrer per a vianants i s’instal·lin ‘franquícies low cost i establiments d’oci i restauració de menjar ràpid’ encarats als joves. En canvi, asseguren que les botigues de luxe no són compatibles amb els carrers per a vianants, i que s’instal·len en carrers pròxims, i per això, tal com ha indicat Guerrero, consideren que el projecte de Carlemany es fa per afavorir ‘un carrer de luxe a l’avinguda Consell de la Terra’, que segons assegura l’associació va anunciar el president de la Unió Hotelera, Àlex Armengol, a ATV.

Cristina Canut ha afegit que ‘si la intenció del Govern amb el suport del Comú d’Escaldes-Engordany és anar a buscar aquestes marques estrangeres’ i aquestes marques ‘els han deixat entreveure que estaria bé tenir una avinguda per a vianants’, el que s’està fent és ‘endur-se el sol de Carlemany per fer créixer el Clot d’Emprivat i afavorir certs interessos’, quan encara no saben ‘ni si arribaran aquestes marques perquè tot és hipotètic’.

L’Associació sosté que el projecte serà perjudicial pels comerços de l’avinguda Carlemany perquè ‘el turista ha de tenir llibertat de moviments amb el vehicle’ i per aquest motiu demanen que el Comú es faci enrere i es comenci de nou el diàleg, sense a prioris, i avaluant totes les possibilitats. A més, volen que s’anul·li la reunió de poble prevista pel dia 19 de febrer perquè consideren que aquest tipus de trobada pot ser contraproduent atès que no s’ha consensuat el projecte abans i que hi poden haver enfrontaments.

Pel que fa a la demanda de disposar d’un estudi socioeconòmic, l’Associació ha avançat que el Comú n’ha encarregat un a GM Consultors, però lamenten que s’hagi fet d’amagat seu i temen que no sigui neutral perquè ‘el que cal és analitzar totes les solucions per reactivar el comerç i no només estudiar si el projecte de vianants és viable’.

També han criticat el president de la Cambra de Comerç per posicionar-se a favor del projecte, i han lamentat que l’entitat no sigui seriosa i no defensi els interessos de tot el sector. D’altra banda, Alexis Estopiñan ha indicat que exigeixen als comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella que treballin conjuntament, i que demanen als parlamentaris que impulsin una llei que reguli l’àrea metropolitana del país.

1 comentari

  1. No puc entendre com hi ha gent encontra, a part dels Canut per l’hotel, pero no sera gaire dificil la solucio.
    A veure si el comu d’andorra la vella pren nota i tanda desde l’unio fins al escale.
    Si puc entendre que ara no es faci gasto amb obres, pero per tancar no cal gaire gasto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada