xinesos

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha donat la benvinguda, aquest dimarts al matí, a la delegació convidada d’operadors turístics xinesos que fins aquest divendres estaran a Andorra per conèixer el país i valorar les seves possibilitats com a destinació turística. Durant l’acte de benvinguda, després d’escoltar el parlament del ministre, els operadors turístics s’han interessat per diversos temes, entre els quals ha destacat la demanda de millorar la xarxa wi-fi que actualment té el país i la necessitat d’oferir guies turístics que parlin xinès. En aquest sentit, Francesc Camp ha recalcat que “Xina és un país que està molt evolucionat” i, per tant, “si volem atraure turistes xinesos, ens hem d’adaptar a les seves especificitats, ja que és un tipus de client molt exigent”. “Avui hem passat una mica d’examen”, ha assegurat.

Millores en la xarxa wi-fi, guies que parlin xinès i aigua embotellada disponible a les habitacions dels hotels. Aquestes han estat algunes de les peticions que han realitzat els operadors turístics xinesos que durant aquests dies estaran al país al ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. Aquestes demandes, que han sorgit durant l’acte que ha organitzat Andorra Turisme per donar la benvinguda a la vintena d’agents turístics, han evidenciat, tal com ha indicat el ministre, que “el mercat xinès és molt exigent i requereix una important adaptació per fer front als seus hàbits i especificitats”. En aquest sentit, Camp ha recalcat que “l’idioma és una barrera”, però ha assegurat que “Catalunya i França reben molts guies turístics xinesos i en principi, no hi hauria cap problema perquè alguns d’ells poguessin treballar puntualment a Andorra”.

D’altra banda, fent referència a la xarxa wi-fi, Camp ha comentat que “és normal que ens preguntin sobre aquest tema, ja que són un país molt evolucionat en el camp tecnològic” i ha afegit que tant a nivell privat, en gran part dels hotels i establiments, com públic, en les principals artèries comercials, Andorra ja ofereix una connexió amb garanties. No obstant això, Camp ha assegurat que “s’ha d’anar més enllà i Andorra Telecom haurà de dotar el país amb més infraestructura wi-fi”.

En relació amb les peticions concretes sobre els serveis que ofereixen els hotels, el ministre ha valorat molt positivament tots els suggeriments fets arribar pels operadors turístics, ja que “aquestes demandes ens ajudaran a millorar el servei i conèixer quines són les necessitats del turista xinès”. “Totes aquestes qüestions s’han d’anar treballant a mesura que s’adquireixin compromisos amb els diferents operadors turístics”, ha admès.

En relació amb la tasca d’atraure turisme xinès cap a Andorra, Camp ha detallat que “som conscients que no és gens fàcil, ja que totes les destinacions europees persegueixen el mateix objectiu”. El ministre ha explicat que tot i que Andorra rep turistes xinesos de forma molt minoritària, “el turisme xinès es xifra en uns 100 milions de turistes anuals i es preveu que es multipliqui per tres o quatre durant els pròxims anys” i, per tant, ha insistit que “tot i que sabem que aquests turistes no es quedaran durant una setmana a Andorra, hem d’intentar atraure la seva atenció perquè ens visitin durant uns dies”. En aquest sentit, Camp ha explicat que l’arribada d’aquesta delegació amb vint operadors turístics xinesos és una de les diverses accions que s’efectuen des d’Andorra Turisme “perquè el mercat xinès conegui el país, i a partir d’aquí, pensin de quina manera poden integrar Andorra dins de la seva oferta turística”. A més, Camp ha afirmat que aquestes accions de promoció turística no s’aturen en cap moment i per això, “estarem presents en un ‘workshop’ que s’efectuarà a Xangai durant el mes de novembre”. “Esperem que tota aquesta feina doni els seus fruits en els pròxims dos o tres anys”, ha detallat.

D’altra banda, pel que fa a l’objectiu que persegueix aquesta iniciativa, el director general del Departament Europa de Phoenix Travel WorldGuide, Yu Guogang, ha precisat que “actualment nosaltres treballem amb diferents agències de viatges europees sobre trenta itineraris generals i la intenció, un cop finalitzada la visita de la delegació, és afegir Andorra dins de quatre o cinc itineraris existents”. Pel que fa a les possibilitats que presenta el Principat com a destinació turística, Yu Guogang ha recalcat que “els punts més atractius són l’esquí, el ‘shopping’ i el turisme de benestar amb Caldea al capdavant”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada