Els oblidats: 1.000 tones de telèfons sense usar

mobilsEl telèfon intel·ligent arriba en les nostres vides com si d’un veritable vendaval es tractés. En poc menys de dos anys hem assistit a la renovació total del món de la telefonia mòbil i, actualment, ja són molt pocs els que no anhelen un terminal d’última generació. Els que prefereixen seguir utilitzant telèfons dels d’abans sense aplicacions, sense connexió a la xarxa i sense tot l’assortiment d’avantatges que plantegen els terminals intel·ligents, ho fan clarament emparats sota els preceptes ètics que resen que una societat millor no és una societat més connectada.

El que resulta sorprenent és que malgrat abandonar els vells telèfons mòbils, la gran majoria dels espanyols encara no s’ha desfet d’ells. Segons afirma David Nalbal, el director de compres de DXM, els espanyols només reciclen un de cada tres dels mòbils antics. Això fa, que en calaixos perduts, en caixes plenes de pols o en qualsevol altre recipient de l’oblit s’emmagatzemin actualment a Espanya un total de 1.000 tones de terminals antics.

Espanya és d’altra banda un dels països europeus en què hi ha més ràtio de smartphone per nombre d’habitants i en aquest país la vida mitjana d’un d’aquests telèfons d’última generació és d’entre 18 i 24 mesos.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció