Els números del videojoc

Ja no és noticiable el afirmar que els videojocs estan plenament integrats en la nostra cultura de l’oci. De totes maneres, de vegades les xifres ens refresquen la ment i ens descobreixen que els jocs virtuals són probablement la major font lúdica que trobem a occident. No podem ni imaginar que passarà quan la realitat virtual estigui plenament implantada en les nostres societats.

Però anem als números que ens remeten a la realitat espanyola. Segons dades publicades per l’Associació Espanyola de Videojocs, el creixement del mercat dels videojocs no para de créixer. D’aquesta manera, el 2015 aquests han facturat ni més ni menys xifra de 1.083 milions d’euros. Això suposa un increment de les vendes en un 8,7 per cent en un període que segueix sent de crisi, és a dir el més difícil si cap.

Pel que fa als canals de vendes vam descobrir que el videojoc venut físicament, és a dir en botigues, segueix sent la basa d’aquest sector ja que es van facturar en els establiments especialitzats 791 milions d’euros. La venda en línia va suposar per al sector 292 milions o el que és el mateix el 21 per cent de les vendes.

L’estudi realitzat per Gfk i publicat com ja hem dit per l’Associació Espanyola de Videojocs afegeix que la despesa dels espanyols en maquinari és de 334 milions d’euros, un 11,2 per cent més que durant l’any anterior. D’altra banda la despesa en programari se situa en els 352 milions d’euros. En aquest sentit veiem com el videojoc més d’estar plenament implantat en la nostra societat, suposa una de les majors fonts d’ingressos informàtics per al nostre país.

Per TecnoNews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.