Els nous radars de tram d’Encamp i Sant Julià no seran operatius fins al desembre

Els dos nous radars de tram estaran operatius al desembre. El Govern manté la intenció de col·locar-ne un entre Ràdio Andorra i la Bartra i de reubicar el previst a Sant Julià de Lòria. En comptes d’anar al túnel de la Tàpia, anirà entre la sortida del centre comercial River i la duana. Ordenament Territorial ha anunciat, a més, que eixamplarà un tram de carretera estret en aquesta zona.

El Govern es replanteja la ubicació del radar de tram que estava previst instal·lar a la parròquia de Sant Julià de Lòria. Finalment, aquest sistema no es col·locarà al túnel de la Tàpia sinó a la sortida del país. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, explica el canvi perquè el tram del túnel era molt curt, de 800 metres, i “els radars de tram donen una fiabilitat al 100% a partir d’un quilòmetre”. Per això, ha dit, es col·locarà un altre radar (no de tram) a l’interior del túnel. L’objectiu és reduir la velocitat a la zona.

Torres ha explicat que en una part d’aquest tram, que ara és molt estreta, es faran els mesos vinents obres per eixamplar-ne la voravia i la calçada. D’aquesta manera, la via continuarà tenint en aquest punt tres carrils, però de 3 metres 20 d’amplada.

Pel que fa al radar de tram a Encamp, es manté en el lloc previst, entre els túnels de Ràdio Andorra i la Bartra. Torres, però, vol donar un missatge de tranquil·litat a la població perquè, assegura, “s’explicarà i se’n farà difusió quan es posi en funcionament”. Reitera que “l’objectiu no és repressor, sinó de prevenció d’accidents”.

La velocitat en aquest punt es mantindrà a 70. Els dos radars de tram estaran operatius al desembre. Els aparells ja estan disponibles, però s’ha de fer l’obra civil per instal·lar-los.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.