El nou equip comunal de Canillo, liderat de nou per Josep Mandicó i David Palmitjavila, ha pres aquest dilluns possessió del càrrec en una sessió de Consell de Comú plena a vessar d’amics i familiars. Tenint en compte que es tracta del primer mandat amb només 10 consellers comunals, el novament escollit cònsol major, Josep Mandicó, ha explicat que tots els consellers hauran de fer-se càrrec d’un mínim de tres comissions i que, a diferència del mandat anterior en què la majoria comptava amb 14 consellers, tots deu formaran part de la junta de govern, “perquè hi hagi un diàleg més important i tothom estigui assabentat de tot”. Mandicó ha destacat que encara aquests quatre anys sobretot amb “seny i respecte” i amb la voluntat de “transformar la parròquia” per tal que sigui més moderna i dinàmica.

Els 10 nous consellers que a partir de l’1 de gener portaran les regnes del Comú de Canillo hauran d’assumir més feina. Així ho ha destacat el reelegit cònsol major, Josep Mandicó, ja que a causa de la reducció de consellers -que passen de 14 a 10-, cadascun d’ells haurà de participar en, com a mínim, tres comissions, i tots 10 formaran part de la junta de govern, cosa que permetrà “un diàleg més important i que tothom estigui assabentat de tot”.

A falta de tancar encara qui liderarà cada comissió, ja hi ha alguns noms clars, com ara Marc Casal, que a banda de ser escollit conseller major, continuarà al capdavant de Finances i també assumirà Turisme. Rosa Maria Mandicó, elegida consellera menor, presidirà amb tota seguretat la comissió de Social. Josep Font ha estat elegit pel càrrec de capità -antigament l’encarregat de garantir la justícia-, mentre que Núria Fernàndez ostentarà el càrrec tradicional de manador, que tenia en el passat la responsabilitat de fer respectar les lleis. La llista dels nous consellers del Comú canillenc es completa amb Cerni Pol, Miquel Casal, Miquel Naudi i Rafel Casal.

Josep Mandicó encara el nou consolat amb “respecte, il·lusió i amb ganes de fer feina”. En aquest sentit, ha recordat que volen tirar endavant algunes qüestions que van quedar pendents el mandat anterior, ja que “les finances ens ho permeten”, amb l’objectiu que de cara al final del 2019 “hi hagi una transformació a la parròquia”. Mandicó ha indicat que les prioritats són acabar projectes com la plataforma del Roc del Quer, solucionar mancances com la falta d’aparcaments i intentar que “la gent trobi una parròquia diferent, moderna i dinàmica”. A banda de potenciar el vessant turístic de la parròquia, el cònsol ha destacat que també treballaran per impulsar l’agricultura, els esports, la cultura i els serveis.

El cònsol encara de nou un mandat sense oposició, per la qual cosa ha assegurat que, tal com han fet els darrers quatre anys, “treballarem per a tothom i vigilant molt, ja que com que ningú ens fiscalitza la feina, ens l’hem de fiscalitzar nosaltres mateixos”.

Durant la sessió de jurament o promesa dels càrrecs, que ha comptat amb l’assistència d’amics, familiars i autoritats de la parròquia com la subsíndica general, els ministres Alcobé i Camp, i el president del CSJ, Mandicó ha agraït la tasca feta pels consellers del darrer mandat i ha assegurat que treballaran amb “humilitat i vocació de servei, governant per a tots, amb una política de mà estesa i de trepitjar cafè”. Finalment, també ha adreçat unes paraules a dos canillencs recentment desapareguts: Josep Casal de casa Bortoló i Martí Salvans.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada