Els nous ajuts socials enfronten majoria i minoria al Comú d’Escaldes-Engordany

Sessió de Consell de Comú d'Escaldes-Engordany.
Sessió de Consell de Comú d’Escaldes-Engordany. Foto: AndorraDifusió

Picabaralla al consell de comú d’Escaldes-Engordany per les subvencions a empreses i autònoms que va presentar dimecres la cònsol major, Rosa Gili.

La minoria creu que és un projecte necessari, però que s’ha estat poc rigorós a l’hora de plantejar-lo. A més, el conseller demòcrata, Jordi Vilanova, ha criticat que la majoria no els hagi tingut en compte per redactar el text. En aquest sentit, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha recriminat que ells sempre han estat a disposició i que és la minoria la que no ha tingut la voluntat de fer-ho.

Després de tot un seguit de retrets per les dues parts, les subvencions s’han aprovat i es podran demanar al Comú a partir de dijous de la setmana entrant.

També en sessió de Consell de Comú s’han tractat les tres preguntes entrades per l’oposició Demòcrata. Aleix ha reiterat que “és estratègic i vital” tirar endavant l’aparcament de l’Obac a la part alta de la parròquia, i més si s’està treballant en un projecte paral·lel per dinamitzar la zona i portar-hi més turistes. “No podem anar perdent el temps i deixar perdre aquesta oportunitat”, ha apel·lat a la majoria, i ha assegurat que, si DA estigués al capdavant del Comú, ja s’estaria tirant endavant perquè fos una realitat aquesta legislatura. Amb tot, i malgrat el retard, ha celebrat que la majoria escaldenca s’hagi compromès públicament a seguir amb el projecte.

D’altra banda, els consellers de DA també han tornat a denunciar que encara no s’hagi fet pública la memòria executiva del pressupost del 2020. ​La majoria s’ha escudat amb la pandèmia, però “tots els comuns han tingut una pandèmia”, els ha recordat la consellera Demòcrata Núria Barquín.

Finalment, i pel que fa a l’afer de Casa Trenella, han demanat informació sobre la situació en què es troben les obres contigües i els litigis entre les dues parts. S’ha arribat a un acord entre els implicats perquè aquest edifici d’alt valor no es vegi perjudicat visualment per l’edificació d’un immoble.

TOTES LES NOTÍCIES