face

És freqüent escoltar històries d’usuaris que per posar tal o qual cosa en els seus murs de Facebook o en Twitter han estat automàticament censurades d’aquestes xarxes socials. Què hi ha de real en aquestes històries?

Aquí volem centrar-nos en la censura que alguns internautes han patit per tenir uns noms determinats. És el cas de Guido Culasso More que va veure com el seu compte era censurada per ofensiva i que després de presentar la documentació pertinent recuperar la seva presència a la xarxa. De la mateixa manera el cèlebre novel·lista va haver de presentar proves que el compte que portava el seu nom era seva.

Malgrat que Facebook va renunciar a la política d’obligar els seus usuaris a tenir el seu nom veritable com a presentació a la xarxa, només s’accepten els pseudònims de famosos que han corroborat una carrera sota l’empara d’un malnom.

Succeeixen també censures amb alguns usuaris que per desgràcia o fortuna es diuen igual que alguns líders de masses com ara individus batejats com Selena Gómez o Mark Zuckerberg.

Tal i com apunten alguns analistes, la veritat és que Facebook està dirigint cap a convertir una mica més enllà d’una xarxa social. Si és el node d’intercanvi comercial i fins i tot de convertir-se en el lloc des del qual els ciutadans poden votar el seu partit favorit, Facebook considera que és important que tothom es digui a la xarxa com indica el seu document d’identitat.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada