Els nens sahrauís s’acomiaden de les seves famílies d’acollida

Els dotze nens sahrauís que han passat aquest estiu a Andorra ja han marxat, aquest dimecres al migdia cap a Barcelona, des d’on agafaran l’avió per tornar amb les seves famílies. Els pares i mares d’acollida que han estat amb els nens durant dos mesos han portat els petits a l’estació d’autobusos, on els han acomiadat amb maletes plenes de queviures, roba i d’altres productes que els ajudin a passar millor els propers mesos.

El passat 6 de juliol van arribar els dotze nens sahrauís acollits per famílies andorranes, i durant aquests dos mesos han participat en activitats d’estiu, han aprofitat per fer-se les revisions mèdiques més necessàries i per compartir aquests dies amb els pares i mares d’acollida. Aquí passen els dos mesos d’estiu que al Sàhara són els més durs, i se’n van carregats amb maletes plenes de queviures, roba, joguines i fins i tot diners que els ajudin a passar els propers mesos el millor possible.

Aquest dimecres al migdia, però, els nens han agafat un autobús que els porta cap a l’aeroport de Barcelona, des d’on tornaran cap a casa seva.

La presidenta de l’Adsaps, Lluïsa Hurtado, ha assegurat que en aquests moments les emocions són molt variades, ja que als nens els fa il·lusió tornar amb les seves famílies però també esperen poder tornar a Andorra l’estiu vinent i gaudir de les comoditats que tenen aquí i de les famílies que els cuiden durant la seva estada.

Segons Hurtado, és molt important remarcar que ‘no els fem cap mal, i sí que és bo per a ells venir aquí’, ja que assegura que és la manera de mostrar-los ‘que hi ha un altre món a banda del que ells coneixen al Sàhara, i que poden sortir d’allà’.

1 comentari

  1. felicitats a ADSAPS.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES