Els nens i la música, protagonistes de la jornada de portes obertes al Consell General


El Consell General ha celebrat aquest dijous una jornada de portes obertes amb motiu de la Constitució. Durant la tarda, el públic ha pogut visitar les instal·lacions del Parlament andorrà i gaudir de les activitats programades. Entre aquestes han destacat el concert de l’orquestra de l’Institut de Música d’Andorra la Vella i el taller de dibuix per a nens en el qual s’ha elaborat un mural que es penjarà al vestíbul del Consell aquest divendres.

El Consell General s’ha omplert d’activitat aquest dijous per començar a celebrar la Constitució amb propostes per a tots els públics.

D’una banda, durant tota la tarda s’han ofert visites guiades a les instal·lacions per donar a conèixer el funcionament d’aquest ens; de l’altra, s’han programat diverses actuacions musicals i de dansa, així com un taller de dibuix per a infants.

Precisament aquestes darreres han atret un volum important de públic que ha omplert el vestíbul del Consell. Els 25 instrumentistes de l’Institut de Música han interpretat tres tangos i la suite Ma mère l’Oye de Maurice Ravel amb lectures de contes de Charles Perrault. Per acabar, han tocat l’himne andorrà posant dempeus tot l’auditori.

Els més petits han estat els altres grans protagonistes de la tarda. Els professors de plàstica de l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella els han ajudat a plasmar la seva silueta en dos grans murals que penjaran al vestíbul del Consell aquest divendres i que s’inspiren en el monument als homes i les dones de la Constitució.

Com han explicat els nens i nenes, han dibuixat el seu cos i l’han pintat amb flors, ratlles o estrelles.

La idea, ha exposat el professor de plàstica Albert Bulbena, era fer un mural ‘d’execució senzilla’ perquè hi poguessin participar els alumnes de l’Escola d’Art i qualsevol que ho desitgés. A més, amb el lema Els nens i la Constitució s’ha volgut apropar els infants al text i a la celebració de la Diada.