Els nens descalços, els més Intel·ligents

Peus descalços d'un nen a l'herba
Peus descalços d’un nen a l’herba (Istock.com)

Durant els primers anys de vida, el cervell està en una constant absorció d’informació; especialment, durant el primer any. Les mans, els peus i la boca dels bebès són les millors fonts d’informació. És a través d’aquestes parts del cos que el nen descobreix com és el món exterior i ho comprèn.

Abans de començar a caminar, els peus dels bebès són molt sensibles; fins i tot més que les mans ja que els peus són receptors d’informació per excel·lència. Així, quan se’ls permet als infants estar descalços, aquests tindran la possibilitat d’aconseguir un millor desenvolupament cognitiu, sensorial i psicomotriu.

En els dos primers anys de la vida, l’humà està modelant els seus sentits, les relacions neurològiques, les seves habilitats motrius i molt més. Així, impedir-los als petits que mantinguin els seus peus descoberts significa impedir que tinguin accés a una de les seves millors possibilitats per a aconseguir la maduresa amb major rapidesa i eficiència.

Tan sols permetent doncs, que el petit estigui descalç fins que comenci a caminar, s’aconsegueix que tingui un millor reconeixement del seu propi cos, de les coses que l’envolta i comprensió de la causalitat.

Per Bioguia.com

TOTES LES NOTÍCIES