Com si es tractés de les eleccions comunals del proper desembre de 2019, els nens de cinquè curs de l’escola andorrana i francesa de Sant Julià de Lòria han dipositat el vot a l’antiga casa comuna per escollir representants. D’aquesta manera, els infants de la parròquia han donat el tret de sortida a l’onzena edició del Consell d’infants que tindrà la sessió constitutiva el proper 20 de novembre. Aquest dilluns a la tarda els alumnes de l’escola andorrana han triat Éric Martínez i Júlia Barkshi com a representants, mentre que els de la francesa han escollit Sofia Grau, Joël Parramon, Jan Hillaire-Darrigrand i Ian Pires.

Tot i que el consell està format per alumnes de cinquè i sisè de primària, l’escola francesa a Sant Julià només compta amb cursos fins a cinquè i per això renova els quatre representants cada any. En total el consell estarà format per vuit consellers, dos dels quals repeteixen respecte al desè consell. Els electors han exercit el seu dret de vot davant una mesa presidida pel cònsol menor, Julià Call, i amb presència de diferents consellers. Els alumnes del sistema andorrà han hagut de triar 2 consellers entre els 5 que es presentaven i els del sistema francès n’han triat 4 entre 14.

Alguns dels petits representants han explicat als mitjans que volen més carrils bici, més agents de circulació per controlar el trànsit, més parcs naturals o més autobusos a la parròquia. Un cop el proper 20 de novembre es constitueixi el consell, els alumnes treballaran totes aquestes propostes durant el curs per escollir les més majoritàries i portar-les el ple de votació.

Parc per patinar

Pel que fa a una vella reivindicació de la canalla, que ho ha reclamant en els darrers dos consells, el cònsol menor, Julià Call, ha apuntat que finalment el parc per patinar es situarà al Prat del Senzill. Tot i que de moment hi ha les obres del tram de la desviació, el cònsol espera que properament es pugui habilitar “un accés més adequat” i instal·lar-hi allà el parc que el comú ja té en propietat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada