Els nens d’avui dormen menys (i pitjor)

Un nen dormint amb el seu peluix
Els programes nocturns i la tecnologia no són massa bons amics per al somni dels infants. Autor: istock.com

Segons els experts en la matèria, cada deu anys, els nens perden al voltant de 24-27 minuts de somni cada nit. Una realitat associada a l’era tecnològica i que segons alguns professionals arriba de la mà d’un retard de l’inici del somni: “Els nens i nenes d’avui dormen menys i amb pitjor qualitat que els seus pares”.

Entre altres motius, destaca que s’ha canviat l’ambient de la vigília. “Fins fa uns anys, era una vigília que s’ocupava en converses, històries i afectivitat, i en aquest moment s’ha convertit en una vigília tecnològica”, aclareixen aquests experts.

Igualment, indiquen que un 20% dels nens i adolescents no té uns horaris de somni regulars de manera habitual. I més encara, “molts d’ells reconeixen falta de somni, més acusada en adolescents, que es manifesta com a somni insuficient i necessitat de dormir migdiada”.

Des del col·lectiu d’experts s’ha detectat un retard progressiu de l’emissió dels programes de major audiència televisiva condicionant l’hora d’anar al llit dels infants. Un fet que passa sovint, especialment, en països mediterranis.

 

Per Consumer/eroski.com

TOTES LES NOTÍCIES