Els components antioxidants són de gran presència en els nabius, aquests fruits silvestres de color lilós o vermellós, que es troben en estat natural a partir del mes de juny i fins al desembre. Gran part de la producció d’Europa es concentra en Holanda i també en el nord d’Anglaterra i Escòcia.

Destaca la presència de carotens i també de vitamina C, pla qual cosa afavoreix el reforçament del sistema immunològic i les defenses de l’organisme. A més a més, la vitamina C té la facultat d’afaborir l’absorció de ferro, la qual cosa és positiva per a les persones que pateixen d’anèmia. El nostre organisme necessita diàriament de vitamina C, especialment en situacions de convalescència, pràctica esportiva, embaràs, lactància,… La vitamina C també intervé en la formació del col·lagen, dels ossos i de glòbuls vermells.

Un altre dels components dels nabius és la fibra, un tipus especial de carbohidrat que no aporta energia, però que, en canvi, és un aliat important per mantenir en bon estat el trànsit intestinal.

Pel que fa als minerals, destaca la presència de potassi, ferro i calci i a nivell calòric, l’aportació és de 30 calories per cada 100 grams.

Habitualment, els trobem en forma de melmelades o bé dessecats com a component del muesli o de galetes.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció