Els musulmans volen que es permeti a les dones portar el vel a la fotografia de l’autorització d’immigració

La comunitat musulmana està disconforme amb la normativa que exigeix que totes les persones hagin de presentar una fotografia on es vegi la fisonomia totalment visible i el cap descobert per a la tarja d’immigració. Els musulmans consideren que s’hauria de permetre a les dones fer-se aquesta fotografia amb el vel que els tapa el cabell, però des del 2009 la normativa no ho permet. Segons informa el musulmà Mezan El Masoudi, han demanat al Ministeri d’Interior que modifiqui aquest requisit.

La comunitat musulmana d’Andorra està formada per prop de 800 persones, i tot i que en general destaquen el respecte i la comprensió cap a la seva cultura, encara hi ha alguns aspectes on se senten discriminats. A banda de la demanda per poder construir una mesquita, que la comunitat preveu poder-la formalitzar aviat, els musulmans tampoc estan d’acord amb l’obligatorietat de sortir a la fotografia de l’autorització d’immigració sense el vel que porten les dones.

De fet, els musulmans critiquen que abans se’ls permetia fer la fotografia amb el vel, i que tot i així, la cara es veia i és el que permetia reconèixer la persona, però que ara són més exigents. De fet, la normativa es va modificar el desembre del 2009, quan a demanda de la Policia es va establir que les fotografies havien de mostrar la fisonomia totalment visible i el cap descobert.

Segons informa el Govern, aquesta decisió es va prendre, principalment, perquè durant la temporada d’hivern es presentaven fotografies de persones amb gorres que ‘tot just se’ls podia reconèixer’. Per això, des del desembre del 2009, totes les fotografies que s’han de presentar per a les diferents autoritzacions d’immigració han de ser amb la cara i el cap descoberts.

Els països veïns com França i Espanya tenen normatives similars a la vigent actualment a Andorra. El Document Nacional d’Idenditat espanyol requereix una fotografia en color, amb fons blanc, el cap totalment descobert, sense ulleres de vidres foscos ni qualsevol altra peça que pugui impedir la identificació de la persona. La Carta d’identitat francesa també requereix el cap descobert, i prohibeix especialment els barrets, fulards, vels i altres objectes decoratius.

L’argument de fer treure el vel perquè es reconegui la persona, però, no convenç als musulmans, i és que Mezan El Masoudi assegura que ‘les persones es reconeixen pels ulls i la cara, no pels cabells’. És per això que han demanat al Ministeri d’Interior que faci aquesta excepció, i confien que tornin a permetre que les dones portin el vel a les fotografies d’immigració, tal com era abans.

12 comentaris

  1. mare de deu lo que sa de veure si voleu ficar-vos merdes al cap neu al vostre pais que segur que feu mes falta alla que aqui

  2. Bastanta sang ha costat a la humanitat avançar en drets humans com per admetre que aquests encara puguin continuar defensant la submissió de les dones als homes. A veure si se n’enteren d’una vegada que tots som iguals als ulls de Déu: mascles i femelles.

  3. Aquests, si els deixem, obligaran que totes les dones vagin amb burka.

  4. si tambe amb burca, aixi es pot fer pasar un pel altre.

  5. Caram, caram!! Per demanar, que no quedi… He de renovar-me el passaport d’aquí pocs dies i quan vagi a fer-me la foto em cobriré amb una pamela de color baul cel i unes floretes de color rosa. A veure quina impressió li fa a mossèn Martí en el moment d’estampar-hi la seva firma. Havia pensat posar-me la boina de l’oncle o un mocador de fardo però no tindria pas tant de glamour… Qui en dóna més? La demanda, com la faran? En àrab o en castellà?

  6. Si als demés s´han de treure barrets, gorros, mocadors…em sembla bé. sino, estem descriminant.

  7. Completament d’acord si a mi em deixen fer la foto amb la barretina posada.

  8. Jo com andorrà no diré res més que si aquesta gent com d’ altres volen anar com els hi agrada amb ells que s’ en vagin al seu país … Nosaltres si marxem amb aquestos paisos hem de fer el que ells volen.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES