Els museus ampliaran els horaris a l’estiu

El consell de ministres ha aprovat en la sessió d’aquest dimecres una ampliació dels horaris dels museus per aquest estiu, una iniciativa en col·laboració entre els ministeris de Cultura i Turisme i Andorra Turisme. Es tracta d’una mesura més ambiciosa que l’aplicada de manera pilot l’estiu passat.

Els horaris entre el 15 de juliol i el 16 de setembre seran de les 10 del matí fins a les set de la tarda.
Les principals novetats són:
-L’ampliació l’any passat es va fer fins a final d’agost. Aquest any serà fins el 16 de setembre.
-L’any passat només s’aplicava als museus (casa d’Areny-Plandolit, casa Rull, Farga Rossell, Museu nacional de l’automòbil, Casa la Vall, Centre d’Interpretació del Romànic de Pal, Museu Postal). Aquest any s’amplia a les esglésies que obre el ministeri de Cultura.
-Els monuments (Sant Miquel de Fontaneda, Santa Coloma, Sant Miquel d’Engolasters, Sant Climent de Pal, Sant Martí de la Cortinada i Sant Romà de les Bons) tancaven a finals d’agost. Aquest any estaran oberts fins el 16 de setembre.
-L’any passat l’horari d’estiu era de 9 a 20 hores amb una hora lliure al migdia. Ara es tancarà a les 19 hores però sense tancar al migdia. La franja horària de 19 a 20 hores va ser la que va tenir menys acceptació.L’ampliació respon als excel·lents resultat obtinguts en la prova pilot d’ampliació dels horaris d’obertura dels museus estatals l’any passat. Durant aquest període, els museus i monuments custodiats pel Ministeri de Cultura van obrir 146 hores suplementàries, aconseguint un augment del 24,26% en el nombre de visitants i assolint així durant el període que ha durat la prova pilot un total de 25.194 visites.
Text: Govern d’Andorra

Foto: museus.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.