Els Mundials d’aigües braves porten a la Seu més de 500 esportistes de 65 països

Els Campionats del Món de Piragüisme d’Aigües Braves, en les modalitats d’eslàlom olímpic i descens, comptaran finalment amb la participació de 510 palistes (382 en eslàlom i 128 en descens), en representació de 65 països. El fet que en aquest torneig, a banda dels títols mundials, s’hi decideixin el 80% de places d’eslàlom per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ha incrementat l’interès dels palistes per ser a la Seu d’Urgell, tant en els entrenaments previs com en la competició, per la qual cosa l’organització espera que “la qualitat i l’exigència esportiva seran màximes”.

Els Mundials, que es disputaran la setmana vinent (del 25 al 29 de setembre), s’han donat a conèixer aquest dimarts a Lleida, amb una roda de premsa de presentació a l’edifici de la Diputació, a càrrec dels vicepresidents primer i quart de l’ens provincial, Jordi Latorre i Ferran Accensi; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell; el director de la competició, Quic Ganyet; el representant de l’Esport Català a Lleida, Joan Segura; i el palista lleidatà German Jiménez, que serà un dels participants.

Tal com ha precisat Jordi Latorre, el Mundial de la Seu d’Urgell “permetrà veure en acció els millors palistes del món per endur-se l’or que els acrediti com a nous campions mundials en les diferents disciplines, però amb l’al·licient afegit que serà una competició classificatòria per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020″. Latorre ha assenyalat la Seu com a referent dins d’aquest esport i ha destacat que, per fer possible aquest Mundial, la Diputació ha efectuat una important inversió al Parc del Segre amb l’objectiu de “millorar unes instal·lacions que ja són d’alta qualitat, però que sempre cal anar fent passes endavant perquè siguin encara més capdavanteres”.

Jordi Fàbrega ha recordat que enguany l’Alt Pirineu i Catalunya són pioners a l’hora d’organitzar un Mundial de piragüisme “tres en un”, tot recordant que Sort ja va acollir al juliol el Campionat del Món de Freestyle (estil lliure) i ara la Seu d’Urgell acollirà dues modalitats més d’aigües braves, les d’eslàlom i descens. D’aquesta manera, apunta Fàbrega, “el Parc del Segre es torna a consolidar com un destí privilegiat per a aquest esport, amb una tradició de més de 50 anys en l’organització de competicions de piragüisme d’aigües braves, que van tenir l’exponent màxim amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992”. El batlle urgellenc també ha recordat que aquesta serà “la tercera vegada” que el Campionat Mundial d’Eslàlom s’organitza al Parc Olímpic del Segre, després de les que es van celebrar els anys 1999 i 2009.

En la presentació també s’ha detallat que al Mundial hi haurà un total de 23 representants de l’equip espanyol: 15 en eslàlom i 8 en descens. Els seleccionats en eslàlom, la majoria dels quals entrenen habitualment a la Seu, són Joan Crespo, Samuel Hernanz, David Llorente, Ainoha Lameiro, Klara Olazabal, Núria Vilarrubla, Maialen Chorraut, Laia Sorribes, Marta Martínez, Ander Elósegui, Luis Fernández, Miquel Travé, Carla Carrillo, Pau Etxaniz i Adrià Martín. En descens hi seran presents Guillermo Andrés, Guillermo Fidalgo, Arnau Morancho, Alan Padilla, Rodrigo Ramos, Manuel Freire, Xavier Miralles i Germán Jiménez, El cos tècnic està format per Guille Díez-Canedo Anaïs Bouchet, Xavi Taberna, Xabi Etxaniz, Jordi Domenjó, Ekhi Díez i Aritz Fernández.

Germán Jiménez, del Sícoris Club, ha explicat que en aquesta ocasió juguen amb “el petit avantatge” que suposa que coneixen bé el canal, amb la qual cosa la pressió és menor. Pel que fa als objectius, Jiménez ha dit que els palistes de descens esperen “donar alguna sorpresa, potser en patrulles i en canoa doble”, mentre que en eslàlom espera que els seus companys d’equip “aconsegueixin places per als Jocs Olímpics”.

Pel que fa al programa, aquest diumenge dia 22 a la tarda ja es farà la cerimònia inaugural, amb una rua pels carrers i l’acte central al Palau d’Esports (19.30 h). Tota la informació es pot trobar al web del Mundial, dins del portal de la Federació Internacional de Canoa (ICF), on s’hi ha publicat la Guia de l’Espectador.

TOTES LES NOTÍCIES