Els Mossos incrementaran la presència a la N-145 per dissuadir les prostitutes

Els Mossos d’Esquadra s’han compromès, aquest dijous al matí, a incrementar la presència a la N-145 per dissuadir els clients de les prostitutes. Tal com ha informat l’alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, en la reunió mantinguda aquest dijous amb els Mossos d’Esquadra, s’ha optat per aquesta mesura, ja que no es pot actuar directament, i no se les pot multar, però el fet que hi hagi presència policial pot fer enrere els clients de les prostitutes. Tot i així, Mateu ha indicat que els Mossos ja havien contactat amb les dues dones romaneses i que tenen els papers en regla, i els havien comentat que marxarien aviat.

Després que els darrers dies s’hagin vist a la carretera N-145 dues prostitutes oferint els seus serveis, l’alcalde de Valls de Valira, Ricard Mateu, ha manifestat la seva disconformitat i s’ha reunit amb els Mossos d’Esquadra per demanar la seva actuació. En tractar-se d’una zona de competència de l’estat espanyol, els Mossos no hi poden actuar imposant sancions a les prostitutes, i per tant no se les pot fer fora.

Durant la reunió mantinguda aquest dijous, s’ha arribat a l’acord per incrementar la presència policial a la zona. L’alcalde de Valls de Valira opina que encara que no s’hi pugui actuar, si els clients veuen els Mossos allà potser es fan enrere i no demanen els serveis de les noies. A més, considera que això també les pot incomodar a elles i pot forçar que avancin la seva marxa, ja que elles mateixes havien anunciat als Mossos que tenien intenció d’estar poc temps a la zona.

Des del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya indiquen que, de moment, no poden fer res més, ja que continuen a l’espera que el Ministeri d’Interior espanyol els doni les competències necessàries per sancionar a les prostitutes que exerceixin a la via pública. L’únic que han pogut fer fins ara és controlar que les noies tinguin la documentació necessària per residir al país, i sembla ser que és així.

TOTES LES NOTÍCIES