Els Mossos d’Esquadra detenen un home a Tremp per tràfic de drogues

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tremp (Pallars Jussà), com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

A principis d’any els mossos van tenir coneixement que un veí de Tremp es dedicaria a la venda de substàncies estupefaents des del seu domicili del carrer Adoberies i rodalies del barri antic. Seguidament, van obrir una investigació per confirmar les sospites.

Durant aquests mesos, tot i la dificultat afegida per assegurar la realització d’observacions i seguiments discrets en un ambient reduït, els investigadors van aconseguir concretar la identitat del sospitós i la venda de cocaïna des d’un domicili al carrer Adoberies. Durant les vigilàncies els agents també van constatar que l’investigat es desplaçava a la plaça de Capdevila i altres carrers del nucli antic, si calia amb bicicleta, per distribuir la droga.

En el decurs de l’operatiu els mossos van identificar compradors en diferents dies i van detectar que durant els caps de setmana augmentaven les transaccions.

Aquesta activitat il·lícita havia causat algun incident a la població i generava sensació d’inseguretat a la resta de veïns de la zona per la contínua anada i vinguda de compradors de la comarca.

Un cop recollits els indicis suficients, ahir dimarts els investigadors van detenir al presumpte autor  dels fets, per un delicte contra la salut pública.

Finalment avui s’ha realitzat l’entrada i perquisició al seu pis. Durant l’escorcoll els mossos han recollit objectes i indicis directament relacionats amb el tràfic de drogues. En total s’han comissat 145,2 grams de cocaïna, tres bàscules digitals, material divers per fer els embolcalls, 955 € en bitllets de fraccionats i dos telèfons mòbils.

El detingut, amb antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tremp.