mossosLa comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell ha alertat de noves modalitats d’estafa i furt i ha fet una crida als veïns de l’Alt Urgell perquè evitin ser-ne víctimes. De moment no s’ha detectat gaires d’aquests casos a la comarca però sí en comarques veïnes, per la qual cosa es demana precaució.

Pel que fa als furts, des de la policia han advertit de l’existència d’un grup que roba joies buscant la complicitat amb la víctima. Concretament, una persona pregunta per una adreça i quan se li facilita, s’abraça a la persona que li ha donat i aprofita per canviar-li la peça de valor per una altra de falsa.

També s’ha detectat persones que entren als domicilis en representació d’una presumta entitat benèfica, o bé de dones que s’insinuen sexualment, generalment a homes madurs, amb l’objectiu de robar-los al carrer o directament al domicili. Per tot plegat, els Mossos aconsellen “desconfiar de desconeguts que mostren una actitud inusualment afectiva”.

La comissaria de la Seu, d’altra banda, ha rebut queixes per un presumpte bufet d’advocats de Barcelona que truca per reclamar un deute amb una plataforma de televisió digital i exigeix el número de compte bancari. La policia recorda que aquestes instàncies sempre s’han de fer per carta, i mai per telèfon.

Enganys amb serveis bàsics

Finalment, un tipus d’estafa que es continua detectant és el relatiu a contractació de serveis bàsics. Els Mossos han advertit que a Oliana s’ha investigat casos puntuals de comercials que presumptament han robat diners a veïns en visites a domicilis per proposar-los canviar de companyia d’electricitat. Es dóna el cas que alguns d’aquests autors han demanat autorització prèvia a l’Ajuntament de torn per donar més credibilitat a la seva visita.

La policia matisa que la gran majoria de comercials fan correctament la seva feina, però en tot cas recomana no deixar que desconeguts traspassin la porta de casa i demanar que les ofertes comercials els siguin enviades per carta i amb tots els detalls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada