Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Central van denunciar la setmana passada, un home, de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Solsona (Solsonès), com a presumpte autor d’una infracció administrativa del Decret Legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals
 
La investigació es va iniciar el passat 12 de gener quan els mossos van tenir coneixement, que un ciutadà de la població de Solsona intentava vendre un aligot dissecat per internet, essent un ocell rapinyaire, el qual és una espècie protegida de la fauna salvatge autòctona.
 
A partir d’aquí es va iniciar una investigació per intentar localitzar al propietari de l’animal i poder així fer les pertinents comprovacions.
 
Finalment el passat 3 de febrer, els agents van poder posar-se en contacte amb el propietari. Després d’haver identificat l’espècie i corroborar que es tractava d’un aligot comú (Buteo buteo), els agents van decomissar el rapinyaire dissecat i van denunciar al seu propietari per haver comès una infracció de la Llei de protecció dels animals.
 
Es tracta d’una espècie de la categoria C inclosa a l’Annex d’aquesta Llei, per tant el seu propietari estaria cometent una infracció greu de l’article 44.3 practicar la caça, la captura en viu, la venda, la tinença, el tràfic, el comerç, l’exhibició pública i la taxidèrmia d’exemplars de les espècies incloses en l’annex amb la categoria C, i també de parts, d’ous, de cries o de productes obtinguts a partir d’aquests exemplars.
 
L’animal va ser intervingut i traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Santa Perpètua de la Mogoda (Vallès Occidental) pels agents de la PG-ME.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada