Els morosos

Bopa número 018, any 24, del 18 d’abril de 2012.

Hi podem trobar la “llista” dels obligats tributaris que no han pagat la taxa sobre el Registre de Titulars d’Activitats Econòmiques de l’any 2.011.

És a dir, la relació de persones o empreses que no han pagat la taxa a Govern per activitat econòmica, amb una sanció accessòria del 50% de l’import que han deixat de pagar i amb un termini de 13 dies per efectuar el corresponent recurs o pagar.

En primer lloc he de dir que les persones que desgraciadament ens han deixat, ni posaran cap recurs, ni pagaran.

En segon lloc diré que moltes d’aquestes empreses ja fa anys que no existeixen però no s’han donat de baixa i van acumulant sancions any rere any fins a tres anys, doncs aquest és el termini en que prescriu la sanció i el deute.

No seria més lògic donar de baixa automàticament totes aquelles empreses que no paguen? De passada actualitzaríem tots els Registres…

En tercer lloc he d’afirmar que hi ha moltes persones que sí existeixen i empreses que encara estan actives i que tampoc paguen ni posen cap recurs.

Aquesta “llista” en concret consta de 66 fulls, a 41 empreses per full, que dóna un total d’unes 2.700 empreses, amb un total impagat que ronda els 3 milions d’euros…

No és d’estranyar doncs que tantes empreses tampoc dipositessin els seus comptes. “Llista” que sortirà publicada al Bopa d’aquesta setmana.

Aquest tan sols és un “exemple” de com “no s’han de fer les coses”, o sigui: igual de malament que els Governs anteriors, ja que si afegim també les llistes d’impagats per la Taxa de Tinença de vehicles, per l’impost d’activitat comercial comunal, pel foc i lloc, per l’ISI, etc.. trobarem que tot plegat “suma” un “munt” de milions d’euros. I si a més prescriuen als tres anys, no s’acumulen els anteriors. I en el cas de que es duguin a la Batllia es queden amuntegats fins que han transcorregut els tres anys… Total: no es cobra mai.

En lloc de “muntar” una Agència Tributària, no seria millor “muntar” un Departament de Cobrament de morosos? (amb cobradors del frac, o sense).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *