Els monitors ja van demanar a DA flexibilitat amb els festius a finals de la temporada passada


Els monitors ja van fer una proposta per poder tenir els dies festius flexibles a DA a finals de la temporada passada. Ara, un cop aprovades les noves condicions per part de les estacions, dubten que la qüestió es pugui solucionar a curt termini. Els representants dels treballadors de les diverses estacions ja estan estudiant la creació d´una nova associació.
Cada vegada surten més veus entre els monitors d´esquí que veuen l´obligatorietat de fer un dia festiu setmanal com un problema greu.

L´any passat ja es va veure que si s´aplicava seria perjudicial, amb una pèrdua de fins al 15% del sou, i per això els representants dels treballadors de les diverses estacions es van reunir amb l´Associació de Monitors, AAME, però també amb representants polítics. “L’any passat es va fer un document que es va presentar a Demòcrates per Andorra, parlant de la flexibilitat d’aquest dia festiu. Aquesta seria la base del conveni, perquè és la problemàtica principal”, explica el representant dels monitors de Saetde, Gerard Escoda.

Hi ha molts monitors que encara no han arribat. En les dues setmanes vinents es volen tornar a fer reunions i escollir nous representants. De totes maneres, es veu molt complicat que es pugui modificar aquest any. “Quan es perden drets és molt difícil recuperar-los. Jo no ho veig tan clar”, creu Escoda. “Nosaltres teníem el nostre funcionament de feina i, de moment, això ho hem perdut”, lamenta.

Els monitors també estan estudiant, tal com ha confirmat Escoda, crear una nova associació que pugui fer un seguiment d’aquest tema, però també per lluitar per la flexibilitat horària que es tenia fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.