Polèmica per les noves condicions que les estacions d´esquí ofereixen als monitors per a aquesta temporada. Els sous fixos d´entre 1.200 i 1.400 euros i l´obligatorietat de fer 40 hores setmanals i un dia de festa han enfrontat els monitors d´esquí, que s´estan organitzant per crear una nova associació perquè no se senten representats.
Perdre entre 300 i 600 euros mensuals de sou. Això és el que representen les noves condicions que les estacions d’esquí ofereixen als seus treballadors, segons han denunciat diversos monitors, que han engegat una campanya de signatures a través de change.org.

A partir d’aquesta temporada, les estacions marquen un sou fix, d’entre 1.200 i 1.400 euros, i l’obligatorietat de fer 40 hores setmanals i un dia de festa. Unes novetats que sorgeixen a partir de les converses entre l’Associació andorrana de monitors d’esquí i les estacions.

Això ha indignat una part del col·lectiu, que denuncia que l’AAME no els representa i que, de fet, les seves decisions els estan perjudicant. Ja porten més de 200 signatures a change.org i la impulsora, Montse Rico, ha explicat a RTVA que crearan una nova associació per impulsar la creació d’un conveni col·lectiu del sector i restituir que el dia festiu sigui opcional.

Finalment, Rico destaca que hi ha altres prioritats per les quals el sector dels monitors hauria de lluitar, com la manca d’habitatge, les condicions bancàries abusives per als temporers, i les condicions de cobertura de la CASS. Aquesta última, especialment greu, ja que en el cas d’accidents no laborals o malalties comunes, els primers tres mesos treballats no tenen cap tipus de cobertura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada