L´associació de monitors d´esquí denuncia intrusisme professional induït per les mateixes estacions. A més, han demanat a Govern explicacions perquè segons diuen aquesta setmana han detectat la presència d´almenys 30 monitors vinguts de Catalunya que estan exercint en alguns camps de neu.

La contractació de monitors forans, procedents de Catalunya, s’ha fet per l’augment de feina que s’ha detectat aquesta setmana. L´entitat ha demanat informació sobre el tema a Treball, Immigració i Intrusisme per esbrinar en quines condicions han estat contractats.

També han traslladat el neguit al Ministeri d´Educació, del qual depenen, i informació sobre si les contractacions s´han fet d´acord amb la llei que regula l´exercici de la professió i la legislació en matèria laboral. Segons l’associació, l’arribada de monitors forans va en detriment dels nacionals, ja que perden hores de feina remunerada.

L’associació va més enllà, assegurant que les mateixes estacions promouen l’intrusisme, ja que en moments de màxima afluència destinen personal que habitualment realitza altres tasques i que no tenen titulació de monitor d’esquí per fer classes. Aquesta circumstància els preocupa especialment, ja que consideren que el client no rep la qualitat formativa per la qual paga.

També en aquests casos han demanat que des del Ministeri d’Educació es faciliti informació sobre casos detectats d’intrusisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada