Els mòbils que no molesten

La irrupció dels telèfons d’última generació ha fet que actualment molts es preguntin sobre la conciliació entre la vida pública i les noves tecnologies. Hi restaurants en els quals s’ofereix la possibilitat de deixar el mòbil a l’entrada i fins i tot hi ha llocs en els quals està terminantment prohibit entrar amb el dispositiu.

Un dels espais en què malgrat que es pot entrar amb telèfon es recorda i demana que els usuaris apaguin els seus aparells és el cinema. Qui no ha sentit veritable odi cap a un espectador a qui, enmig de la pel·lícula li sona el dispositiu alterant el ritme de la narració cinematogràfica. Qui no voldria insultar el company de sala que es passa la pel·lícula sencera consultant el seu telèfon silenciat i cegant-nos cada vegada que s’encén el llum del seu dispositiu.

El màxim responsable de la productora AMC ha declarat recentment que no se li poden posar portes al camp. Els joves d’avui dia, segons declara, no poden desenganxar-se dels seus smartphone i per això haurien de poder usar-lo fins i tot en els cinemes.

De fet ja hi ha tot un seguit de continguts audiovisuals en què tenim al nostre costat el telèfon i en què el seu ús és gairebé indispensable. Ens referim als programes de televisió que actualment seguim a través de la pantalla i mitjançant les xarxes socials. Es tracta de continguts que necessiten poca atenció com ara els reality shows.

Encara no hi ha una fórmula per la qual sigui possible que utilitzem els nostres telèfons a les sales de cinema, però ja hi ha companyies que treballen en dispositius capaços de reconèixer el nostre entorn i adaptar-se a la situació en què ens trobem. Si estem en un funeral d’aquesta manera, el telèfon intel·ligent no ens donaria cap sobresalt adoptant la manera de silenci absolut. En altres casos com el de Microsoft s’està desenvolupant una manera anomenada discret que seria ideal per a sales de cinema reduint la lluminositat de la nostra pantalla per no pertorbar al company de sala.

Per TecnoNews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.