El gegant nord-americà Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert. Li ha retirat l’accés a Gmail, Play Store i les noves versions d’Android.

La decisió és conseqüència de la inclusió de l’empresa xinesa a la “llista negra” d’empreses que suposen una “amenaça per a la seguretat nacional”, segons el president dels Estats Units.

Amb tot, els propietaris de telèfons Huawei podran continuar usant i descarregant-se aplicacions Google. L’empresa de Mountain View ho ha dit en un tuit.

Els Estats Units argumenten que el govern de la Xina estaria obligant les tecnològiques del país asiàtic a instal·lar el que es coneixen com a portes posteriors per espiar les seves xarxes. Ja el mes de febrer passat, els principals responsables d’agències com la CIA, l’FBI i la NSA van advertir els ciutadans del seu país que no utilitzessin dispositius de les marques Huawei i ZTE. Així mateix, des de l’administració Trump s’ha pressionat els seus països aliats perquè deixin d’utilitzar equips d’Huawei en les seves infraestructures públiques.