El gegant nord-americà Google ha suspès els negocis amb Huawei que requereixin la transferència de productes de hardware i software, excepte els coberts per llicències de codi obert. Li ha retirat l’accés a Gmail, Play Store i les noves versions d’Android.

La decisió és conseqüència de la inclusió de l’empresa xinesa a la “llista negra” d’empreses que suposen una “amenaça per a la seguretat nacional”, segons el president dels Estats Units.

Amb tot, els propietaris de telèfons Huawei podran continuar usant i descarregant-se aplicacions Google. L’empresa de Mountain View ho ha dit en un tuit.

Els Estats Units argumenten que el govern de la Xina estaria obligant les tecnològiques del país asiàtic a instal·lar el que es coneixen com a portes posteriors per espiar les seves xarxes. Ja el mes de febrer passat, els principals responsables d’agències com la CIA, l’FBI i la NSA van advertir els ciutadans del seu país que no utilitzessin dispositius de les marques Huawei i ZTE. Així mateix, des de l’administració Trump s’ha pressionat els seus països aliats perquè deixin d’utilitzar equips d’Huawei en les seves infraestructures públiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada