Els ministres iberoamericans feliciten Andorra per recuperar la ministerial de Medi Ambient

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha tancat aquest dijous la participació d’Andorra a la COP25 i ha copresidit amb Espanya la reunió ministerial de la Xarxa Iberoamericana d’Oficines de Canvi Climàtic (RIOOC). La reunió ha servit per reiterar la implicació amb el procés multilateral de lluita contra el canvi climàtic. A la reunió s’ha aprovat una declaració en la quan, entre altres, s’ha agraït i felicitat la tasca d’Andorra per organitzar, després de 10 anys, la conferència de ministres de Medi Ambient prèvia a la celebració de la Cimera Iberoamericana que acollirà Andorra l’any que ve.

La trobada d’alt nivell ministerial que tindrà lloc al maig permetrà reforçar la dimensió mediambiental i climàtica de l’agenda iberoamericana. A més, donarà una major visibilitat a les actuacions, prioritats i lideratges de la regió. La reunió de treball d’aquest dijous, que ha tingut lloc de manera paral·lel a la celebració de la COP25 que ha acollit Madrid sota la presidència de Xile, també hi ha assistit la secretaria general iberoamericana, Rebeca Grynspan. La secretaria ha mostrat tot el suport per la ministerial, a la qual ja han confirmat assistència diversos ministres.

Trobada bilateral amb Colòmbia
Precisament aquest mateix dijous, Calvó ha mantingut una nova trobada bilateral com a pas preparatori a la ministerial de Medi Ambient. La ministra s’ha reunit amb el seu homòleg colombià, Ricardo José Lozano, on han pogut abordar temes relacionats amb el canvi climàtic i l’efecte sobre la biodiversitat així com l’impuls d’un turisme sostenible.

De manera prèvia a la trobada de la RIOCC, el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha presentat les experiències governamentals en la transició energètica d’Andorra al Side Event titulat ‘Transición Energética en Ciudades: El rol de los gobiernos locales en el fomento de Edificaciones de Energía Casi Nula’.

TOTES LES NOTÍCIES