Els ministres d’Exteriors de Portugal i Andorra tracten sobre el Conveni de no doble imposició

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha mantingut aquest dimarts a Lisboa una reunió i un dinar de treball amb el ministre d’Estat i de Negocis Estrangers de Portugal, Paulo Portas. Durant la trobada, els dos titulars d’Exteriors han acordat intensificar els treballs preparatoris i l’intercanvi de documentació entre els respectius marcs fiscals en vistes a poder obrir el procés negociador per establir un conveni per evitar la doble. L’objectiu és  promoure i desenvolupar les relacions econòmiques entre els dos Estats.

Durant la reunió, els dos ministres han fet un balanç de la cooperació bilateral entre ambdós estats. El ministre Saboya ha presentat el procés d’obertura econòmica d’Andorra així com el nou marc fiscal. Per la seva part, el ministre Portas ha destacat la importància de l’ensenyament de la llengua portuguesa a Andorra, mentre que el titular d’Afers Exteriors andorrà ha mostrat el seu interès en donar una resposta a aquesta preocupació.

D’altra banda, Portas ha expressat la seva voluntat d’acceptar la invitació del govern andorrà per efectuar una visita oficial a Andorra durant aquest any 2013. A la tarda, la delegació andorrana ha mantingut una reunió amb el secretari d’Estat d’Afers Fiscals, Paulo Núncio, en la qual també s’ha presentat el nou marc fiscal d’Andorra.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha estat acompanyat per l’ambaixadora d’Andorra a Portugal, Maria Ubach; la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano; la cap de relacions internacionals del ministeri de Finances, Clàudia Cornella.

TOTES LES NOTÍCIES