La  ministra de Cultura, Joventut i esports, Olga Gelabert, ha participat aquest dilluns en la reunió dels ministres d’Esports del petits Estats d’Europa, acompanyats dels presidents dels comitès olímpics de cada país, celebrada a San Marino en ocasió del Jocs. Durant la trobada de treball s’han abordat diverses qüestions al voltant de la sostenibilitat en els esdeveniments esportius.

Olga Gelabert, ha afirmat que els valors de l’esport estan íntimament lligats al desenvolupaments sostenible des d’un punt de vista social, econòmic i ambiental. La ministra ha exposat exemples de divulgació d’aquests valors en esdeveniments esportius a Andorra, com ara la cursa esquí muntanya, Font Blanca, declarada “zero en emissions de diòxid carbó” o el projecte KiSS Andorra (sigles de Keep it shiny and sustainable), una iniciativa de la Federació Internacional de Motociclisme que té per objectiu organitzar esdeveniments esportius amb una apropiada gestió del medi ambient i de crear consciència ambiental.

En aquest sentit, la ministra Gelabert, també ha exposat davant els seus homòlegs, que la Llei de l’Esport que s’ha de presentar en els pròxims mesos, contempla diferents aspectes al voltant de la sostenibilitat des del punt de vista econòmic i d’optimització de les infraestructures. Gelabert ha anunciat que competicions com els Special Olympics del 2018 o la celebració dels Jocs dels Petis Estats d’Europa del 202, se celebraran en instal·lacions esportives que es renovaran i adequaran per a cada ocasió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada