monaco-andorre-st-marin_900x900Els ministres responsables de la negociació per un acord d’associació amb la Unió Europea d’Andorra, Mònaco i San Marino, Gilbert Saboya, Gilles Tonelli i Pasquale Valentini han mantingut aquest dimarts una trobada al Principat de Mònaco centrada a acordar i coordinar punts de vista i compartir estratègies comunes al voltant de l’estat de les negociacions compartides tant pel que fa al marc institucional comú com per les negociacions bilaterals que cada Estat du a terme en l’àmbit sectorial.

Sobre la taula, les diferents delegacions han abordat la influència del Brèxit en les negociacions en curs, els ministres han posat en comú els progressos en l’àmbit institucional de la negociació i l’estratègia interna d’involucrar els diferents agents econòmics i socials de cada país.

Gilbert Saboya, acompanyat dels ambaixadors Maria Ubach i Enric Tarrado, ha fet el punt del desenvolupament de l’actual punt de negociació relatiu a la lliure circulació de mercaderies, en aquest sentit ha informat de l’agenda marcada, que preveu la visita a Andorra del cap negociador de l’acord d’associació del Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE), Thomas Mayr-Harting, així com amb el cap negociador adjunt, Claude Maerten, fixada per al pròxim 24 d’octubre.

Gilles Tonelli i Pasquale Valentini han compartit amb el titular d’Exteriors andorrà les expectatives sobre les properes negociacions relatives a la lliure circulació de serveis i les altres llibertats de circulació com són la de capitals i la de persones. Els tres ministres homòlegs encarregats de la política exterior, han coincidit en l’oportunitat que representa l’accés al mercat interior europeu, tenint en compte les particularitats i les especificitats de cada Estat. Els ministres homòlegs han celebrat la comprensió i el diàleg existent entre els tres països així com amb les autoritats europees en l’avançament de la negociació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada