Els Minairons ja tenen a punt el Tió de la Freita per fer reviure la màgia del Nadal als nens de la Seu

tio-seuEl programa nadalenc ‘El Món Màgic de les Muntanyes’ de la Seu d’Urgell té preparat per aquesta setmana que entra de ple en la celebració del Nadal diverses activitats adreçades al públic infantil i familiar.

Demà dimarts 23, de sis de la tarda a vuit del vespre, i dimecres 24 de desembre, de les deu del matí a dos quarts d’una del migdia, es podrà anar a trobar elsminairons pels carrers i comerços de la Seu, una iniciativa que és dur a terme des de l’Ajuntament de la Seu i que compta amb la col·laboració de la UBSU perquè els infants puguin parlar i veure aquests éssers màgics que visiten la ciutat per aquestes dates. Els minairons impregnaran els carrers de la ciutat de la màgia del Nadal.

“És important que els nenes i nenes vegin els minairons com aquests éssers tradicionals de la cultura pirinenca i com a protagonistes del tió”, manifesta Meritxell Planes, regidora de Joventut i Infància i de Festes i Tradicions de l’Ajuntament urgellenc.

Tió de la Freita: més de 1.000 bosses amb obsequis i xocolata i coca

Els minairons també seran presents en la celebració del Tió de la Freita (cagatió) que tindrà lloc dimecres, 24 de desembre, a les sis de la tarda, al Parc del Cadí, al costat de l’edifici de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Aquest tió ‘cagarà’ més de mil bosses que els usuaris del Taller Claror han col·laborat una vegada més amb els minairons per preparar-les i omplint-les d’obsequis per als nens i nenes de la Seu que participen en el Tió de la Freita.

Cal remarcar que enguany aquestes bosses porten imprès el logotip del Taller Claror per tal que es reconegui la gran tasca que porten a terme aquests joves a l’hora de fer possible aquesta tradició nadalenca.

Cadascuna d’aquestes mil bosses hi portarà una poma, una revista Cavall Fort, adhesius de la Cooperativa Cadí, el calendari del Minairó (una novetat d’aquest Nadal), adhesius minairó, un fulletó infantil sobre el 1714, una entrada 2×1 per a Naturlandia, un 2×1 Roc Roi, una bossa de la Diputació de Lleida, gormanderies, entre d’altres obsequis.

Les entitats i empreses que han col·laborat en l’aportació d’obsequis per omplir aquestes més de mil bosses han estat: Club Súper 3, Naturlandia, Cooperativa Cadí, Cavall Fort, Caprabo, Roc Roi, CadíTours, Mafriseu, Producció Integrada de Catalunya, Panrico, Comissió de Festes i Diputació de Lleida.

Meritxell Planes agraeix aquesta col·laboració tant de les empreses com de la gran tasca del Taller Claror la Comissió de Festes, la UBSU i l’Associació d’Hostaleria de l’alt Urgell. “El Nadal serà màgic pels nens i nenes de la Seu d’Urgell gràcies a aquestes col·laboracions”, remarca Planes.

Durant la celebració del Tió de la Freita hi haurà xocolata i coca per gentilesa de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.