“Els Minairons” acollirà enguany els 89 nens que han formalitzat la matrícula

La Llar d’Infants ‘Els Minairons’ de la Seu acollirà enguany íntegrament els 89 nens i nenes que han formalitzat la matrícula d’educació infantil de 0 a 3 anys per al curs 2013-2014. En total, s’han inscrit 3 infants de P-0 (1 aula); 42 de P-1 (3 aules) i 44 de P-2 (dues aules). Totes les famílies que han triat l’oferta pública municipal han obtingut plaça.

Precisament, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha destacat el compromís adquirit des de l’any 2003 per donar cobertura a tots els nens i nenes que opten per utilitzar els serveis de les guarderies municipals. “No és una casualitat que s’hagi atès tothom des de fa molts anys, sinó que forma part d’una voluntat política”, ha indicat. I ha afegit: “Tot i que no és una educació obligatòria, la considerem molt important i hi hem invertit molts esforços, adaptant-nos a la demanda, que ara és molt més baixa”.

Batalla també ha defensat la bona feina feta en l’àmbit de l’educació dels 0 als 3 anys i ha demanat al principal grup de l’oposició, el PSC-Progrés, que deixi de “malparlar” de les llars d’infants i de la gestió que s’hi ha dut a terme. “El que compta són les dades objectives, la realitat contrastable, i el nostre grup no ha deixat mai cap nen sense plaça”, ha asseverat.

Un cop fet el recompte final de les inscripcions, l’Ajuntament de la Seu ha anunciat de forma definitiva que unificarà el servei educatiu en un sol edifici, tancant la Llar d’Infants ‘La Grandalla’ per reduir les despeses de manteniment, neteja, llum, aigua i calefacció que suposa disposar de dos centres oberts. El consistori ja havia avançat que només en cas que se superés el centenar d’inscrits es mantindrien les dues instal.lacions municipals en funcionament.

Congelació de la quota

El tinent d’alcalde d’Hisenda i Urbanisme, Jesús Fierro, ha garantit en roda de premsa que la unificació del servei no suposarà cap pèrdua de qualitat. Fins i tot ha recordat que el dèficit d’aportació de la Generalitat a les llars d’infants podrà ser assumit per la reducció de despeses. Les famílies s’estalviaran 425 euros anuals.

Per la seva banda, el regidor d’Ensenyament, Jordi Martín, s’ha mostrat convençut de la viabilitat de la mesura i ha lloat la utilitat de les llars d’infants per a la conciliació laboral i familiar. En aquest sentit, ha volgut recordar que es disposa d’un horari molt ampli que no tenen d’altres centres de Catalunya. La Llar d’Infants ‘Els Minairons’ tindrà una plantilla de 10 mestres i personal de suport “que treballaran per un procés pedagògic i educatiu òptim”.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell està en contacte amb la Generalitat per tal que les instal.lacions de la Llar d’Infants ‘La Grandalla’ passin a ser la nova ubicació, tot i que provisional, de l’Escola d’Adults. Si la demanda de places d’educació infantil de 0 a 3 anys augmentés, aquesta utilització es replantejaria.

 

 

TOTES LES NOTÍCIES