Els millors consells per a la depilació facial

Mantenir la pell de la cara neta de pèls no desitjats pot ser una tasca àrdua. Avui t’oferim els millors consells per a la depilació facial que han compartit amb nosaltres Leticia Carrera, directora tècnica dels centres de bellesa Felicitat Carrera, i la signatura Veet.

La pell del rostre és més sensible i fina que la del cos, per això requereix d’unes cures diferents als que atorguem a les cames o les aixelles… Per això, a l’hora d’eliminar el borrissol facial, resulta imprescindible utilitzar un mètode de depilació que sigui efectiu i durador. La cera és un d’ells i, segons dades de Veet, el 90% de les dones que es depilen la zona facial opten per aquest mètode.

La cera suposa un bon mètode per depilar llavi superior i barbeta, però segons explica Leticia Carrera també “és un bon mètode per depilar celles, especialment les amples o les que presenten pèl a la part superior o les celles, ja que podrem retirar d’un únic tirada els pèls no desitjats “.

Per aconseguir els millors resultats, Veet, en col·laboració amb Leticia Carrera, proposen aquest pràctic decàleg de recomanacions que faran més senzilla i efectiva la depilació facial amb cera a casa:

1.- Neteja la pell i seca-la abans de començar. Uns cinc dies abans de depilar, pots exfoliar la pell amb un producte suau. Just abans de començar, assegura’t que el teu rostre estigui perfectament net, lliure de cremes o maquillatge, sec i ben hidratat. Mai depilis les zones que presentin descamacions, ferides, irritacions o dermatitis.

2.- Tria el millor mètode i aplica la tècnica. Assegura’t que utilitzes el sistema de depilació correcte. La cera tèbia resulta una bona alternativa perquè mai et cremarà, arrencarà més fàcilment el pèl -ja que contribueix a obrir el poros i deixarà la pell molt més suau i hidratada que altres mètodes. Abans d’utilitzar el producte, comprova la reacció que té sobre la teva pell: aplica’l a una petita part de la zona que vulguis depilar, seguint les instruccions d’ús, i després retira-la.

3.- Defineix les zones a depilar:
1. Celles: podràs determinar la seva longitud si traces una línia -ajuda’t d’un llapis d’ulls- que vagi des de l’aleta del nas fins a la cantonada externa de l’ull. Aquí és on ha de finalitzar la teva cella. Crea una altra línia des del lateral del nas fins a la cantonada interna de l’ull per saber on començar. Respecta aquesta longitud per no alterar la teva expressió.
2. Llavi superior: depila independentment cada costat (esquerre i dret). Comença des del centre i en la direcció del creixement del pèl.
3. Altres zones (barbeta, patilles): és molt important que apliquis la cera en la direcció en la que creix el pèl i que intentis depilar per parts petites.

4.- Tensa suaument la pell en el sentit contrari a l’estirada per evitar la flacciditat cutània. Cal anar amb molt de compte, ja que una tirada inadequat danyaria les fibres de col·lagen i elastina i ocasionaria despenjament de la pell.
5.- Després de la depilació, calma la pell. Amb productes hidratants que no continguin perfums ni alcohol. L’àloe vera és ideal per a les pells més sensibles i per calmar irritacions.
6.- Protegeix-te del sol. Almenys fins a 24 hores després de la depilació no nedis (el clor o la sal del mar podrien irritar la pell), no prenguis el sol ni t’exposis a raigs UVA artificials. Si has de sortir, usa sempre un protector solar específic per a la cara.
7.- Millor després de la dutxa i la nit. Si et depilas després de dutxar-te, els porus estaran més dilatats i el pèl sortirà més ràpidament. Si ho fas a la nit, les hores de són seran ideals per reparar la pell i calmar les zones que hagin pogut quedar enrogides.
8.- La freqüència depèn de cada persona, encara que si et depilis de forma regular el borrissol es debilitarà. No hi ha una recomanació general sobre la freqüència per depilar-se, ja que la rapidesa amb la qual el pèl torna a créixer varia en cada cas.
9.- Després d’una depilació amb cera, com el borrissol s’arrenca d’arrel, sol trigar unes tres o quatre setmanes a reaparèixer. Si necessites eliminar el pèl amb més freqüència, és recomanable que esperis un mínim de 72 hores entre depilació i depilació. És important recordar que una depilació regular debilita l’arrel del pèl i aquest serà cada vegada menys dens i més fi.
10.- Per retocs puntuals, pots combinar la cera amb les pinces. Aquestes són molt útils per a retocar les celles depilades amb cera i per retirar alguns pelets solts, però no per a depilar les celles amples, la part superior de les mateixes, les celles, el llavi superior o altres zones amb pèl abundant. En aquests casos, la cera resulta més efectiva ja que elimina el borrissol d’un sol estirada, mentre que les pinces perllongarien massa el procés i podrien resultar molestes i doloroses.

Cera de Precisió & Crema Post-Depilació, de Veet. Combinació perfecta d’uns resultats duradors i una pell cuidada. Especialment concebuda per a la depilació del borrissol facial, el tub és fàcil d’usar i et permet aplicar una quantitat precisa de cera on vulguis, siguin les celles, el llavi superior o la barbeta. Després d’aplicar-te la cera, alleuja la zona amb la nostra Crema Post-Depilació, enriquida amb àloe vera. El resultat: una pell suau, sedosa i hidratada.

Cera Divina Facial, de Taky. Ofereix una cera professional d’alta eficàcia, presentada en un format ideal per utilitzar a la cara, així com en zones petites com les aixelles i engonals. La seva fórmula exclusiva és una combinació elegant de textura i fragància, a més enriquida amb micro-partícules d’or, ingredient conegut pels seus beneficis antioxidants, nutritius i de lluminositat. S’adapta perfectament a tots els contorns del teu cos, assegurant una depilació perfecta amb resultats de saló de bellesa: una pell suau i radiant fins a 5 setmanes.

Bandes depilatòries Facials, de Daen. Bandes de cera freda amb Aloe Vera, dermatològicament testada i formulada sense parabens

Per Belleza Activa / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.