La primera jornada de celebració dels 20 anys de la Constitució s’ha iniciat aquest dimecres a la tarda amb les visites al nou edifici del Consell General i a la Casa de la Vall i amb la representació de l’obra de teatre Les regles del joc. L’objectiu, com ha explicat l’autora del text, Eva Arasa, és explicar el funcionament del Parlament als infants de 6 a 10 anys, ‘que puguin entendre que és alguna cosa important i que soluciona temes que afecten el dia a dia’.

L’obra de teatre Les regles del joc ha estat un dels primers actes de la celebració del 20è aniversari de la Constitució, que tindrà lloc aquest dimecres a la tarda i dijous durant tot el dia.

D’una banda, l’organització d’aquesta activitat busca fer participar al públic familiar en la jornada de portes obertes. De l’altra, a través d’un esquetx de 10 minuts es vol explicar als nens i nenes de 6 a 10 anys què és el Consell i què s’hi fa.

‘Els nens veuran un pati d’escola on hi ha petits conflictes en els que es poden veure identificats’, ha explicat l’autora del text, Eva Arasa. Per solucionar-los estableixen unes regles del joc amb les que ‘conviure, jugar al pati i estar més tranquils’.

Aquestes regles del pati, ha afegit, són un reflex de les regles que s’estableixen al Consell General en la vida adulta, de les lleis ‘que són les regles del joc de tothom’.

Més enllà d’oferir una pinzellada sobre la composició del Consell, la representació dels diferents parers o la funció del síndic general, la voluntat de l’autora és que ‘puguin entendre que és alguna cosa important i que soluciona temes que afecten el dia a dia’; ‘que s’han de posar d’acord per conviure pacíficament en un mateix espai’, ha resumit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada