Els membres del Govern prenen posessió

Ordino ha acollit l’acte de jurament del nou Govern. Xavier Espot ha destacat la diversitat dels ministres, la diferent experiència que acumulen i la paritatTambé la voluntat de reflectir la pluralitat de la societat.

Els onze ministres (Sílvia Riva ho farà properament) han jurat el càrrec davant la Constitucióen un acte celebrat a l’Auditori Nacional.

Un Govern del qual Xavier Espot s’ha mostrat satisfet en ser paritarirepresentatiu i de consens. Ha destacat la renovació i la diversitat representada en el gabinet com un reflexde la societatTambé l’experiència del ministres que repeteixen. “Un govern ha de ser un òrgan el més representatiu possible de la societat que està governant”, ha declarat.

Dels ministres que han jurat, 4 liberals i entre les carteres que encapçalen hi ha FuncióPública. Un ministeri que els liberals van demanarsegons Jordi Gallardo, des d’aquest dimecres ministre de Presidènciaper intentar millorar la llei i partir de zero pel que fa al diàleg amb els treballadors. Un tema en què Gallardo reconeix “que hi havia postures diferents a nivell programàtic” amb Demòcrates. En aquest sentit, afegeix, “s’ha intentat trobar consensos”. Recorda que “no és un govern monocolor i tothom haurà de modular els seus postulats inicials en favor del país i dels temes que requereixen consens”.

Josep Maria Rossell és el ministre designat per Ciutadans CompromesosEncapçalaràJustícia i Interior. Ha destacat la voluntat de dotar de mitjans la justícia i millorar les lleisexistentsTambé s’ha referit a un dossier complicat, el cas BPA. Personalment opina que “possiblement necessitarà reforçar-se en alguns àmbits”.

Aquest dimecres també han jurat alts càrrec del Governcom el secretari d’estat per a la Unió Europea, Landry Riba, la secretària general, Ester Fenoll, el cap de gabinet, Guillem Casal, i la cap de protocol, Maria Marina.

TOTES LES NOTÍCIES