Els màxims responsables de l’INAF compareixen a la comissió BPA


Després que aquest dimarts es conegués que que Vall Banc no podrà operar fins a final de febrer i no la setmana vinent, com era previst, avui s’han reprès les compareixences a la comissió especial que investiga el cas BPA. Hi han comparegut la directora de l’INAF, Maria Cosan, i el president del consell d’administració, Raül González.

Maria Cosan i Raül González han comparegut davant dels consellers de la comissió especial de vigilància i prevenció de riscos per a l’estabilitat del sector financer, l’anomenada comissió BPA. Els màxims responsables de l’INAF han analitzat la situació del sistema financer i han respost a les preguntes dels parlamentaris.

La compareixença ha tingut lloc l’endemà que se sabés que Vall Banc, l’entitat on han d’anar a parar els comptes lícits de BPA, no podrà operar fins a final de febrer, com reconeixen en privat membres destacats del Govern. La previsió inicial era que Vall Banc comencés a operar dilluns vinent, però la manca de corresponsals bancaris internacionals ho fa impossible.

Des de l´AREB es van dirigir a les entitats financeres que pensaven que podrien entendre millor la situació de Vall Banc per establir aquesta cooperació, però, de moment, la qüestió de la reputació del banc bo no està resolta.