Cada vegada són més freqüents els avisos policials per alertar la població d’atacs cibernètics més perillosos a la xarxa. És sens dubte un tema preocupant que fa que molts experts s’estiguin replantejant el format i estructures de la xarxa.

Actualment ser un ciberdelinqüent és d’allò més senzill. No és que per cometre delictes informàtics es necessiten pocs coneixements, es tracta de la impunitat amb la que a dia d’avui es realitzen les malifetes efectuades a internet.

Mentre la xarxa és un món pràcticament globalitzat, la policia i els cossos judicials actuen en un mitjà nacional que no els permet perseguir els criminals fins a les últimes conseqüències. Un ciberdelinqüent que operi a Espanya -per no emprar el tòpic dels criminals exsovétics- pot fer-ho des de casa mitjançant servidors francesos i colpejant a Roma. Aquesta disparitat de països fa molt complicada la persecució del “mal” ja que necessita d’una comunicació i enteniment absolut entre els diferents cossos de la llei dels diferents països.

D’aquesta manera, els atacs informàtics proliferen i aquesta vegada donem veu a l’últim del que la policia nacional ens avisa. Tal com va fer constatar al seu compte de Twitter ha sorgit una nova onada de falsos correus electrònics que introdueixen virus mitjançant un arxiu adjunt que porta el següent nom: “intimació-MPF-zip”.

Per Tecnoews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada