Els llumins i el tabac inspiren l’obra de Marie-Hélène Richard al Land Art

llumins 1

L’artista franco-suïssa Marie-Hélène Richard ha presentat aquest matí la seva obra “Bois de poche”: una col·lecció de llumins gegants que cauen de diverses façanes del Museu del Tabac, a Sant Julià de Lòria. L’artista s’ha inspirat justament en el tabac, la natura i la fusta.

Els llumins i el tabac han estat sempre estretament lligats. Ha estat justament la paraula ‘tabac’ en lletres grans que presideix l’entrada del museu el que ha inspirat l’artista. Llumins que cauen, que connecten el cel amb la terra, el tabac i la fusta amb la natura, que és d’on acaba sortint tot.

Per realitzar l’obra ha escollit la fusta per dos motius: perquè molts artistes o artesans utilitzen els llumins per fer maquetes d’obres tan grandioses com la torre de Pisa o la Torre Eiffel, entre altres; i perquè és el material natural que s’empra per fer llumins.

Des de l’organització han destacat la trajectòria de l’artista en el món del land art, des de les obres més duradores fins a espais efímers que es descomponen a les poques hores.

TOTES LES NOTÍCIES