concordia 1

El comú d’Encamp ha presentat un nou recurs contra el de Canillo per la delimitació dels terrenys de Concòrdia. Es tracta d’una demanda presentada davant la sala civil del Tribunal de Batlles que penja de la sentència del Tribunal Superior dictada el 2011 i que donava tres anys a les dues corporacions per posar-se d’acord o iniciar un nou procediment judicial. Dijous passat expirava el termini del comú encampadà per poder recórrer-hi.

El comú d’Encamp ha iniciat un nou procediment judicial pels terrenys de Concòrdia, concretament per determinar a qui pertany un terreny de 5.000 metres quadrats delimitat pel riu Massat, on el comú de Canillo va fer unes obres de la xarxa d’aigües i el comú d’Encamp té un cartell de benvinguda a la parròquia. Segons ha explicat el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres Arauz, el nou recurs presentat davant la sala civil del Tribunal de Batlles penja de sentència que la sala administrativa del Tribunal Superior va dictar el 2011.

La resolució donava un termini de tres anys perquè les dues parròquies es posessin d’acord sobre a qui pertanyia aquest terreny o perquè s’iniciés un nou procés per la via civil, la via judicial que el comú encampadà defensa que ha de resoldre una qüestió de límits territorials. Segons Torres, aquest va ser un dels temes que es va tractar a principi de l’actual mandat i ja aleshores es va veure que no hi hauria possibilitat d’acord. Per això, ara que expirava el termini, el comú d’Encamp ha començat aquest nou procediment judicial que pot tornar a durar anys i arribar de nou al Tribunal Constitucional. La discussió sorgeix de la interpretació que les corporacions fan sobre les capitalucions i l’acord de Concòrdia del 1671 i 1672.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada